Snap
  • Kind
  • DIY
  • kerst
  • knutselen

3x knutselen voor kerst met je kind

Kerst is natuurlijk bij uitstek de periode om je huis flink te versieren. Kerstverlichting, kerstballen, kerstkaarten en zelfs hele kerstmenu's: met kerst kun je helemaal los. Samen met je kind kun je ook allerlei toffe kerstversiering knutselen. Wij geven je 3 tips voor de leukste kerstknutsels.

1. Rendier voor in de kerstboom

Wat heb je nodig?

stukjes juteplakoogjeskleine rode pomponstouwkleine knijpertjes

Hoe maak je het?

Uit het jute knip je driehoekjes in de gewenste maat. Plak de oogjes op het jute vast met lijm en gebruik een pompon voor zijn neusje. De wasknijpertjes (die je eventueel goudkleurig kunt verven) knijp je vast als oortjes. Maak van het touw een lus en plak deze aan de achterkant van je rendiertje vast. Super leuk voor in de boom.

Snap

2. Let it snow - snoezige sneeuwbol

Wat heb je nodig?

Lege jampot mét dekselKerstfiguurtjes (kerstboompje, sneeuwmannetje etc.)snel drogende (watervaste) lijmGedestilleerd waterGlycerine (voor langzaam dwarrelende sneeuw)Grote zilveren of witte glitters (kleinere versies zullen blijven drijven)

Hoe maak je het?

Lijm je kerstfiguurtjes vast aan de deksel van het potje. Laat de lijm goed drogen. Bedek nu de bodem van het potje met de grote zilveren of witte glitters (sneeuw). Hierna vul je het potje met gedistilleerd water en optioneel met glycerine. Glycerine zorgt ervoor dat de glitters niet gaan drijven op de top. Lijm als laatste het dekseltje vast op het potje. Doe de lijm rondom het dekseltje en op de rand van het potje, en draai het stevig vast. En nu schudden maar!

Snap

3. Kerstengel

Wat heb je nodig?

lege wc-rollengekleurd papier of verfglittersgoudkleurig papier voor de halopapieren onderzetter

Hoe maak je het?

Beplak de wc-rol met gekleurd papier of verf hem in de gewenste kleur. Let op dat je voor het gezichtje een andere kleur gebruikt dan voor de onderkant van de wc-rol. Knip nu haren van gekleurd papier. Knip eerst een rondje en maak knip deze een beetje in met de schaar. Beplak hiermee de bovenkant van de wc-rol. Vervolgens knip je een rechthoekig stuk papier uit en knipt dit ook in met een schaar. Dit plak om je de bovenkant van de wc-rol. Beplak de onderkant van de wc-rol met glitters, maak een halo van goudkleurig papier en gebruik de papieren onderzetter als vleugels. Het gezichtje kan jij of je kindje zelf tekenen.

Snap
6 jaar geleden

nice