Snap
  • Kind
  • slaapkamers

3 kinderen en 3 slaapkamers

Hoe doen jullie dat?

Een jaar geleden zijn we verhuist naar een ruime, vrijstaande woning met grote tuin. Om een idee te geven: ons perceel is 687m2 en ons huis is 156m2. Onze keuken en woonkamer zijn megagroot, maar boven hebben we toch maar 3 slaapkamers en een niet te grote badkamer. 

We willen heel graag een 3de kindje en de tijd is stilaan rijp hiervoor. We hebben helaas geen mogelijkheden om een 4de slaapkamer te (laten) maken.

Ik lees onder blogs vaak ee FB reacties en sta versteld van de mensen met een groot gezin. Ik vraag mij altijd af: hoe doen jullie dat toch? Waar laat je ze in godsnaam? Hebben jullie allemaal zo’n grote huizen met 4-5-6 slaapkamers? Of slapen er toch kids samen?

En juist naar t laatste ben ik benieuwd.

Hoe gaat dat? Hoe doe je dat straks als ze puberen en graag privcy willen?

Mijn gevoel zegt dat het raar is om in deze tijd nog kids (van t zelfde geslacht) een kamer te laten delen.

Ik hoor graag of er meer ouders hier tegenaan liepen. En hoe hebben ze t opgelost? 

Dit is namelijk een struikelblok in de keus voor een 3de kind.

4 jaar geleden

Ja eigelijk heb je ook gelijk. Ik maak een probleem waar het niet is, maar ik betrap me er op dat ik er zo over na blijf denken, terwijl ik het zelf ook onzin vind. Ruimte voor eigen hebben we gelukkig wel op de kamer die er dan gedeeld moet worden. Bedankt voor je reactie!

4 jaar geleden

Ik vind twee kinderen op een kamer niet raar, ook niet in deze tijd. Wij hebben zelf 'maar' twee kinderen en deze hebben beide wel een eigen kamer dus heb er geen ervaring mee. Bij vrienden zie ik echter dat jonge kinderen het juist leuk vinden om samen te slapen. En als ze ouder worden kun je ook altijd eigen hoekjes maken in de gedeelde slaapkamer. Dit kun je bijvoorbeeld met een kast of gordijn doen. Onze oppas van 16 jaar komt ook uit een groot gezin met gedeelde kamers. Zij heeft een vide voor zichzelf op haar gedeelde slaapkamer, waardoor ze een eigen kamertje binnen de kamer heeft. En zo zullen er ongetwijfeld nog wel andere dingen te verzinnen zijn... Ik zou zelf de wens voor een tweede kindje niet (heel erg) laten beïnvloeden door het aantal slaapkamers binnen een huis. Doe vooral wat voor jullie het beste is. Succes met jullie beslissing!