Snap
  • Kind

3 jarig dwars kopje ,

zeer eigenwijs en niet luisteren een dame met karakter , sterk eigen willetje ,

kaylee , aankleden , schone luier . nu luisteren naar mama , ach ja waarom  zou je ook luisteren . s'morgens is het altijd een strijd , douchen luier aankleden eten tanden poetsen , aarrgg ...soms dan moet ik boos worden , en  daar heb ik vroeg in de ochtend geen zin in . en ze is 3 1/2 jaar . als ik zeg nu aankleden dan zit ze me uit te dagen , hoe ver kan ik gaan . en dan heb ik het gehad en zeg tegen haar dat mama maar alleen weg gaat . en laat het ff voor wat het is en 10 min later dan gaat het hele lijstje toch doen . douchen enz ...en ja dan ook nog die boterham naar binnen werken , brood wat is dat ?? nee ik WIL  geen brood .  dan maar een volkoren of croissant naar binnen werken of een bolletje . als ze maar wat eet . fruit gaat er ook wel in ..dat gaat ook wel eens met een groot protest , geen zin in brood e.d drinken gaat gelukkig goed . in protest bedoel ik 

echt boos worden ...op de grond liggen en kronkelen en zeuren , gepaard met huilen , op dat moment laat ik haar maar ff gaan , geen aandacht aan geven . gaat wel over denk ik dan , kind heeft allemaal fases ... het kind veranderd, komt goed .

7 jaar geleden

Mijn dochtertje is zelf pas 9 maanden, dus eigenlijk weet ik hier nog niks vanaf. Maar misschien is het een idee om je kindje er meer bij te betrekken? Dus niet 'nu aankleden' 'nu eten' maar wat meer samen doen en belonen als ze iets goed doet. Het is totaal geen aanval hoor want dat zeg ik, ik heb geen kindje in die leeftijd dus geen idee hoe ik het zelf zou doen. :)