{{ message.message }}
{{ button.text }}

3 jaar, lesgeven of laten spelen?

Ik woon op sint maarten en de cultuur hier is heel anders... benieuwd hoe Nederlandse moeders hiermee omgaan.

Afbeelding blog '3 jaar, lesgeven of laten spelen?'

Hoi dames

ik heb een vraagje, mijn oudste is 3 jaar (wordt 4 in april) en mijn jongste wordt volgende week 11 maanden...

Mijn oudste ging vanaf 2 jaar naar een soort peuterschool zoals ze dat hier noemen, waar bijna elk kind op dit eiland naar toe gaat vanaf 2 of 3, waar ze het alfabet en nummers e.d. worden ingedramd, en ze dus zo goed als klaar zijn voor de kleuterklas op de basisschool waar ze met 4 leerplichtig voor zijn hier.

In September dit jaar erachter gekomen dat er 3 "leidsters" zijn die de kinderen afranselen met stokken, lang verhaal waar ik liever niet meer over denk anders ga ik de bak in voor moord, dus uiteraard direct mijn zoon eruit genomen. Ik vertrouw nu geen andere "opvangs" meer want ze zijn allemaal gerund door lokalen en ik vertrouw niemand meer. Probleem is nu, meneer is dus thuis bij mij en zijn kleine broertje, en ik heb de tijd niet zo voor hem als dat ze op school aan hem besteden...we hebben geen tuin waar hij spelen kan, dus buiten spelen is ook alleen als we een uitstap maken (Nu we met 1 auto functioneren, beetje lastig weer), en van knutselen e.d. houdt hij niet echt. Mijn vraag aan de mama's hier, wat doen jullie zoal met de kleintjes als ze thuis zijn de hele dag? Hier geen parken, geen speeltuinen en geen binnenspeeltuinen dus het is echt aan huis aangewezen...

Ook mijn vraag is, zouden jullie hem naar een andere peuterschool sturen, of thuishouden tot hij leerplichtig is, volgend jaar? Hem alfabet e.d. leren thuis gaat niet want hij weigert stil te zitten (logisch), wat in school weer makkelijker is want hij ziet andere kinderen het ook doen...

Wat zouden jullie doen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je