Snap
  • Kind
  • Voeding
  • post

2e dag Hello Fresh Box

2e avond Hello Fresh box uitgeprobeerd

Vanavond stond er zalm op het menu met gewokte broccoli en peen en daarbij Notenrijst. Ik moet zeggen, we hebben heerlijk gegeten. De zalm was erg lekker en ook de gewokte groente, broccoli en peen, waren een groot succes. Zelfs onze kleine man vond de rijst lekker. Normaal heb ik altijd witte rijst, maar deze keer was het zilvervliesrijst en daaraan werden aan het eind cashewnoten toegevoegd. Ik had blijkbaar alleen vooraf wel even moeten kijken wat ik zelf nog moest toevoegen.... Oeps, geen honing en sojasaus in huis! Dus in plaats daarvan heb ik toen oestersaus toegevoegd aan de groente en dit was een groot succes. Zelfs onze dochter vond het nodig om enkele stukjes broccoli te eten, uit zichzelf!!! Dit kan ik me niet heugen wanneer dit voor het laatst gebeurd is. Het lijkt erop dat we de goede kant op gaan met het eten van haar. Ze eet namelijk al ruim anderhalf jaar niks meer 's avonds. Ja alleen de lekkere dingen zoals frietjes en pannenkoek. Mocht er iemand tips hebben, heel graag. Ik sta overal open voor!

Wel moet ik zeggen dat de bereidingstijd die aangegeven staat niet altijd klopt. Ik kijk altijd wanneer begin ik, dus ook met snijden van groentes etc. en wanneer ben ik klaar, eten dus. Dit duurt bij mij wel langer dan aangegeven. Deze gerechten doe je niet even snel tussendoor en zowel het vorige gerecht als dit gerecht heb je niet vlug op tafel na een lange dag werken. Dit komt mede doordat de recepten nieuw zijn en je steeds moet kijken wat wanneer en hoe moet.

Daarentegen krijg je wel meer ideeën om eten op een andere manier te bereiden. Het recept van vanavond gaan we zeker nog een keer maken.

Verder wordt er in de folder van Hello Fresh aangegeven dat je de juiste hoeveelheden krijgt om het eten mee klaar te maken. Blijkbaar eten wij en onze kinderen dan toch echt te weinig want ik heb steeds een flink hoeveelheid over aan groente en rijst/pasta. Dat is dan wel jammer, maar goed alles kan wel bewaard worden in de koelkast en later opgewarmd en opgegeten worden omdat je het vers gemaakt hebt.

Morgen de laatste maaltijd. Denk eerlijk gezegd dat de kids deze de minst lekkere zullen vinden omdat het om een salade met Geitenkaas gaat. Maar morgen meer.

10 jaar geleden

Goede ervaring dus. Hier zijn we niet zo van de vis, maar misschien dat bepaalde combinaties wel goed zouden kunnen bevallen. Leuk om te lezen hoe het bij jullie gaat.

10 jaar geleden

leuk! Ik twijfel een beetje over de box gezien de werktijd van de gerechten maar , dat is dus niet voor niets...

10 jaar geleden

Klinkt goed! Hier zijn ze overigens gek op ( harde ) geitenkaas, dus wie weet...

10 jaar geleden

Hmmmm fijn dat het lekker was. Maat noten mogen de kleintjes niet voor ze zes zijn!! Veel ouders weten het niet. Maar noten schieten snel door in de luchtpijp. Ik heb jaren in een kinderziekenhuis gewerkt en daar werden we regelmatig opgepiept omdat een kind een nootje in de luchtpijp had en dreigde te stikken. Meestal kregen we die nootjes er operatief wel uit. Maar bijna nooit zonder letsel en long onsteking. Bij ca 6 jaar zijn de slikreflexen pas dusdanig dat het veilig is. Ik hoop dat fresh box mee leest en dit als waarschuwing op de verpakking zet! Gelukkig is het hier goed gegaan! Maar pas op!