{{ message.message }}
{{ button.text }}

#2 Een opgeruimd hoofd

Afbeelding blog '#2 Een opgeruimd hoofd'

Nu ik op zoek ben naar een liever en simpeler leven, wil ik om te beginnen graag wat meer rust in mijn hoofd, en besluit daarom dat dan eerst mijn omgeving wat opgeruimder en simpeler mag zijn. Ik word onrustig van rommel in huis, en krijg daardoor het gevoel dat er altijd werk blijft liggen. Want ook al is het huis schoon en zijn de wasmanden leeg, dan is er altijd nog die bomvolle garage, en de volgepropte keukenkastjes. En daarnaast schrik ik iedere maand weer van mijn uitgaven, zoveel kan een mens toch nooit nodig hebben? Het feit dat ik iedere maand wel iets van  kleding, keukengerei, speelgoed e.d. koop is best wel bizar, ik vraag mij af waar mijn limiet ligt, wanneer zou ik voor mijn gevoel genoeg spullen hebben?
Wij wonen alweer een dik halfjaar in ons nieuwe huis, en ik heb nog steeds een garage vol dozen staan die nog uitgepakt moeten worden. En dat kost energie, en dan nog niet eens fysiek veel energie, maar het blijft als een soort ‘to do list’ in mijn hoofd malen. Ik besluit te gaan ‘Googelen’, op termen als , ‘simpel leven’ en ‘eenvoudig leven’, en uiteindelijk kom ik op de website www.moedersminimalisme.nl terecht. “Omdat de mooiste dingen in het leven, geen dingen zijn”, geeft de site groots aan. En daar kan ik mij dus goed in vinden, omdat ik geloof dat ik met minder spullen meer rust en dus meer geluk in mijn leven kan vinden. En daarnaast is een minimalistische levensstijl uiteraard heel erg georganiseerd, wat mij heerlijk overzichtelijk lijkt. Het gaat niet alleen over opruimen, maar vooral over minder spullen aanschaffen. Dat je het besef krijgt dat je niet 4 jassen, 10 paar schoenen, en een kast vol servies nodig hebt. Wanneer ik verder lees kom ik erachter dat je daadwerkelijk alles kunt minimaliseren, van je besteklade tot aan de kledinggarderobe van je kinderen. Oei, dat laatste lijkt mij wat minder leuk, rust in je hoofd door te minimaliseren klinkt goed, maar minder kinderkleding kopen, lijkt mij niet iets waar ik nou perse gelukkiger van word. Ik kan namelijk enorm genieten van het vinden van perfecte kledingsetjes voor mijn meisjes, en het flink inslaan tijdens de opruiming. Ik word echt oprecht blij van mooie kinderschoenen, en de perfecte winterjas. Ik twijfel, dit onderwerp maar overslaan?, of mij hier toch maar eens in verdiepen?
Ik besluit om toch maar voor dat laatste te gaan, ik ben tenslotte op zoek naar een simpeler leven. Wanneer ik door de kledingkasten van mijn kinderen ga, haal ik er zelfs ongedragen nieuwe kleding uit, en besef ik dat er maar een aantal kledingsetjes zijn, waar ik echt heel blij van word. Eigenlijk had ik dus ook alleen die setjes kunnen kopen en de rest achterwege kunnen laten. Dat had behoorlijk wat geld gescheeld, en geeft bovendien ’s ochtends minder keuzestress.
Wanneer ik na een 3 dagen opruimen alleen nog maar de garage en de kledingkasten van de kinderen heb geminimaliseerd, besef ik dat het nog wel even duurt voordat ik mijn hele huis heb aangepakt. En daar ben ik niet goed in, wanneer ik ergens voor ga, wil ik dat het liefst zo snel mogelijk af kunnen vinken. Maar ik realiseer mij dat minimalistisch leven een levensstijl is, en dat heb je natuurlijk niet zomaar omgegooid. Later lees ik op de website van moedersminimalisme, over hoe te beginnen aan deze nieuwe levensstijl, en ook daar staat dat mijn huis niet binnen een week op orde hoeft te zijn. Ik gun mezelf de tijd! Maar besef wel dat de knop om is. Ik breek met oude gewoontes en ga de komende weken lekker aan de slag. En daarmee hoop ik dat het uiteindelijk veel rust en een heerlijk opgeruimd huis oplevert. Volg mij op https://www.facebook.com/liefensimpelleven.nl/

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je