{{ message.message }}
{{ button.text }}

12 november is de dag...

De dag na Sint Maarten; de snoepbak is gevuld en mijn peuter vraagt meer om snoep dan ooit tevoren!

Afbeelding blog '12 november is de dag...' Achtergrond blur afbeelding

Trots. Dat was ik gisteravond op mijn 3-jarige peuter. Helemaal in zijn eentje, gewapend met "zelfgemaakte" lampion en een rugzakje, liep hij van deur naar deur, met mij in zijn kielzog. Omdat hij te klein is en niet bij een deurbel kon, klopte hij netjes op de deur. Zodra de deur open ging, zong hij het liedje dat hij leerde op de peuterspeelzaal;

Kijk mijn lichtje, kijk mijn lichtje

Zelf gemaakt, zelf gemaakt

En vanavond loop ik, en vanavond loop ik

Laat op straat, laat op straat

Het schattigheidsgehalte was hoog. De meeste mensen keken vertederd naar mijn wildebras die zo zoet zijn liedje zong. De reactie was dan ook vaak; "je hebt zo mooi gezongen, pak maar 2 snoepjes!"

Het resultaat is dat we nu een bak vol snoep hebben en nog een aantal zakjes chips.

Na het ontbijt was de eerste vraag; "mama, mag ik een snoepje?" Aan mij om te bepalen, maar... wat is wijsheid? Begrenzen? Zoveel laten snoepen dat hij er misselijk van wordt? Op is op?

Ik vermoed dat veel moeders en vaders zichzelf vandaag dezelfde vraag stellen. Ik heb er voor gekozen het te begrenzen. Hij moet weten dat snoep iets bijzonders is. Iets extra's. Natuurlijk mag hij zo na Sint Maarten iets vaker een snoepje dan normaal en ja, ook best wel iets meer in één keer. Maar ik geef de grens aan!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je