Snap
  • Kind
  • Voeding
  • post

12 november is de dag...

De dag na Sint Maarten; de snoepbak is gevuld en mijn peuter vraagt meer om snoep dan ooit tevoren!

Trots. Dat was ik gisteravond op mijn 3-jarige peuter. Helemaal in zijn eentje, gewapend met "zelfgemaakte" lampion en een rugzakje, liep hij van deur naar deur, met mij in zijn kielzog. Omdat hij te klein is en niet bij een deurbel kon, klopte hij netjes op de deur. Zodra de deur open ging, zong hij het liedje dat hij leerde op de peuterspeelzaal;

Kijk mijn lichtje, kijk mijn lichtje

Zelf gemaakt, zelf gemaakt

En vanavond loop ik, en vanavond loop ik

Laat op straat, laat op straat

Het schattigheidsgehalte was hoog. De meeste mensen keken vertederd naar mijn wildebras die zo zoet zijn liedje zong. De reactie was dan ook vaak; "je hebt zo mooi gezongen, pak maar 2 snoepjes!"

Het resultaat is dat we nu een bak vol snoep hebben en nog een aantal zakjes chips.

Na het ontbijt was de eerste vraag; "mama, mag ik een snoepje?" Aan mij om te bepalen, maar... wat is wijsheid? Begrenzen? Zoveel laten snoepen dat hij er misselijk van wordt? Op is op?

Ik vermoed dat veel moeders en vaders zichzelf vandaag dezelfde vraag stellen. Ik heb er voor gekozen het te begrenzen. Hij moet weten dat snoep iets bijzonders is. Iets extra's. Natuurlijk mag hij zo na Sint Maarten iets vaker een snoepje dan normaal en ja, ook best wel iets meer in één keer. Maar ik geef de grens aan!

10 jaar geleden

Wauw wat gedisciplineerd zeg; alleen snoep op zondag...

10 jaar geleden

Goed dat je daar een vast systeem in hebt gevonden! Mijn zoon vindt fruit ook erg lekker, maar wordt ook blij van een soepstengel, cracker, of een ontbijtkoekje. Deze bak eet hij niet geheel alleen leeg; er zitten veel chocolade dingen tussen. Daar houdt hij niet van!

10 jaar geleden

Klopt, dit werkt het best voor mijn peuter, maar ook voor mij. :D

10 jaar geleden

Er afgehaald en er opnieuw opgezet...:-)