{{ message.message }}
{{ button.text }}

10 x de meest gestelde vragen over een uitvaartverzekering

Wist je dat de kosten van een uitvaart al gauw tussen de € 6.500,- en € 11.000,- liggen? Dit heeft lang niet iedereen klaar liggen.

Afbeelding blog '10 x de meest gestelde vragen over een uitvaartverzekering'

Zeker als je zo'n groot bedrag niet direct klaar hebt liggen is het slim om voor jezelf en je gezin een uitvaartverzekering af te sluiten. Maar wat houdt een uitvaartverzekering eigenlijk in? Graag delen wij een lijst met veelgestelde vragen om jou helemaal op de hoogte te brengen.

1. Wat verzeker je precies met een uitvaartverzekering?
Wanneer je premie betaalt ben je ervan verzekerd dat er een bedrag beschikbaar is om je uitvaart te betalen, ongeacht het moment van overlijden. Zo laat je nabestaanden niet met onverwachte kosten achter.

2. Hoe kun je een uitvaartverzekering afsluiten?
Het afsluiten van een uitvaartverzekering kan bij de meeste uitvaartverzekeraars snel en eenvoudig via internet. Een goed voorbeeld is Monuta.

3. Vanaf wanneer ben je verzekerd?
Als je een uitvaartverzekering afsluit voor jezelf, je partner en je kind dan zijn jullie vanaf de eerste premiebetaling direct verzekerd voor de kosten van een uitvaart.

4. Wordt een ongeboren kindje gratis meeverzekerd?
Bij de meeste uitvaartverzekeraars is je (ongeboren) kindje gratis meeverzekerd vanaf de 20ste week van je zwangerschap. Daarvoor hoef je niks te doen. Als je kindje geboren is moet je wel de persoonlijke gegevens van je kindje doorgeven.

5. Kunnen kinderen gratis meeverzekerd worden?
Het is mogelijk je kind gratis mee te verzekeren. In dat geval betaal je alleen premie voor je eigen verzekering en tot zijn of haar 18de levensjaar is je kind verzekerd voor hetzelfde bedrag als jij. Het enige wat je moet doen is je kind aanmelden bij je uitvaartverzekeraar.

6. Kan ik ook een losse verzekering voor mijn kind afsluiten?
Ja, je kunt een losse uitvaartverzekering afsluiten voor je kind waar je wél premie voor betaalt. Het voordeel daarvan is dat de premie laag is omdat de hoogte van de premie mede afhankelijk is van leeftijd. Hoe jonger de verzekerde is bij het afsluiten van de verzekering, hoe lager de premie.

7. Kun je ook één polis voor het hele gezin afsluiten?
Ja, dat kan. Als je al een bestaande uitvaartverzekering hebt en je partner en kind nog niet, dan kun je hen bij laten schrijven op je polis. Om dit te regelen kun je contact opnemen met je uitvaartverzekeraar.

8. Welke soorten uitvaartverzekeringen bestaan er?
Er zijn drie soorten uitvaartverzekeringen:

• Kapitaal uitvaartverzekering
• Natura uitvaartverzekering
• Combinatie van beiden

Een kapitaal uitvaartverzekering keert een bedrag uit bij overlijden. Met een natura uitvaartverzekering verzeker je jezelf voor een aantal standaard diensten en producten, zoals persoonlijke begeleiding door een uitvaartverzorger en rouwkaarten. De derde verzekering is een combinatie van deze twee en bevat zowel diensten en producten als een vrij te besteden bedrag.

9. Wat kost een uitvaartverzekering?
De maandelijkse premie voor iemand van dertig jaar die een natura uitvaartverzekering afsluit ter waarde van € 8.500,-, is nog geen € 10,- per maand.

10. Kun je je uitvaartwensen vastleggen?
Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je gratis je uitvaartwensen vastleggen. Denk hierbij aan locatie, muziekkeuze et cetera. 

Benieuwd wat een uitvaartverzekering voor jou kost?

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Monuta, maar de inhoud ervan is van onszelf.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je