Snap
  • Kind

10 wijze levenslessen die ik mijn dochter wil meegeven

Het liefst wil ik mijn dochter alle wijze levenslessen meegeven ommee te nemen in haar leven. Ik schreef de 10 belangrijkste voor haar op.

Lieve Lola,

Ooit was jouw mama net zo klein als jij dat nu bent, met de grote wijde wereld aan haar voeten. Toen begon voor mij het grote avontuur. Inmiddels ben ik geen kindje meer en heb ik veel wijze lessen mogen leren. Deze wijze lessen deel ik graag met jou.

  • Allereerst, blijf jezelf, je bent mooi zoals je bent. Je hoeft niet hetzelfde te zijn als een ander. We zijn allemaal verschillend en dat maakt ons juist zo bijzonder.
  • Hou van jezelf, alleen als je van jezelf houd, kun je ook van anderen houden.
  • Vertrouw in jezelf, wees niet bang en ga er voor! Doe juist de dingen die je eng vindt en je zult zien dat ze helemaal niet zo eng zijn zoals je vooraf dacht.
  • Geniet elke dag, van al het moois om je heen, zelfs de kleinste normale dagelijkse dingen zijn niet zo vanzelfsprekend als we denken. Het leven is te mooi om er niet van te genieten!
  • Zegt er iemand iets stoms tegen je of wordt je gepest? Dit ligt niet aan jou, het is juist de pestkop die zielig is. Probeer het te negeren, dan is het vaak sneller over.
  • Ga naar buiten, ga op avontuur en ontdekkingsreis. De wereld is mooi!
  • Ga reizen, ontdek andere culturen en deel jouw eigen cultuur met anderen.
  • Maak vrienden voor het leven, vrienden waar je samen oud mee kunt worden en vele mooie herinneringen mee kunt delen.
  • Wordt verliefd, op iemand die jou net zo lief vindt als jij jezelf. Ware liefde en vlinders in je buik zijn zo fijn!
  • Wees respectvol voor anderen, behandel een ander zoals jij zelf graag behandeld zou willen worden.

Ik zou je nog veel meer wijze levenslessen willen meegeven, maar dit zijn een paar van de belangrijkste. Het is misschien een beetje gek dat ik ze nu al aan je geef, maar voor je het weet ben je geen kleine Lola meer en kun je deze levenslessen goed gebruiken. Ik weet zeker dat ze je goed van pas jullie komen!

Veel liefs,

Mama

X

Welke wijze levenslessen zou jij je kind(eren) willen meegeven?

8 jaar geleden

Ik hoop het ;-) Al zou ik het zelf superleuk vinden als mijn moeder dat voor me gedaan had, dus ik denk dat Lola er later ook echt wel blij mee zal zijn :-) Ik denk dat ik ze over een paar jaar in een boek laatafdrukken :-)

8 jaar geleden

Mooie levenslessen! Die brieven aan je dochter zijn geweldig. Ik denk dat ze je er echt dankbaar voor zal zijn. Liefs

8 jaar geleden

inderdaad, vooral die laatste ;-)

8 jaar geleden

Wat een mooie blog! En goede lessen. Ze zal ze vast wel eens vergeten, maar dan is het extra mooi dat je ze voor haar hebt opgeschreven :) De belangrijkste lessen voor mijn zoontje als ik er zo even snel over nadenk zijn denk ik, geef nooit op, je bent sterker dan je denkt en karma is een kreng, dus behandel haar goed ;)