Snap
  • Kind
  • kleuter
  • spelen
  • wijsheid
  • Doubleren

10-minuten gesprek

5 jaar geleden

Gek is dat he ? Dat sommige verhalen zo op elkaar lijken... Blijf zeker kijken naar mijn ventje, vandaar ook deze keuze! Ik denk idd dat hij hier ook zekerder uit komt, hij komt in een klas straks met al 10 kinderen minder dat scheelt denk ik ook al, maar nog even een paar weekjes bikkelen op school en dan genieten van de zomervakantie, daarna zullen we zien hoe het gaat in de nieuwe klas! ? ik heb er vertrouwen in, en hijzelf vind het ook prima ?

5 jaar geleden

Wauw, 't lijkt wel of ik 't verhaal van mijn zoon lees al had hij al een klas dubbel gedaan toen zijn oma overleed en hij twee maanden later een broertje kreeg. Wij zijn blij dat hij groep 2 dubbel gedaan heeft. Hij is hierdoor veel zekerder en sterker geworden. Ook heeft hij een weerbaarheidstraing gedaan en dankzij zijn super juffen is hij deze moeilijke periode door gekomen. En ook de rouwperiode kon hij hierdoor beter aan al blijft 't ook voor hem een gevoelig onderwerp. Oma was zijn maatje. Hopelijk komt jouw zoon er goed uit!!!! Een tip blijf ten alle tijde naar je kind kijken en luisteren (mom' s know best). Heel veel sterke met de warmte en met deze moeilijke periode.

5 jaar geleden

Ahh wat sneu voor jullie dochter! Gelukkig heeft ze zichzelf weer helemaal terug gevonden, en fijn dat het nu super goed gaat! Ik denk dat we ook de juiste keuze maken nu, de groep waar hij nu in komt is ook kleiner, en ook de kinderen die ik ken zijn niet te overweldigend. Ik denk dat dat hem ook goed gaat doen! En wat je zelf ook zegt spelen is idd de beste manier om te leren, en dat willen we hem niet afnemen ?

5 jaar geleden

Ik begrijp uit je reactie dat hij nog lekker door gaat kleuteren. Zie dat vooral niet als doubleren, maar als normaal voor een kind op die leeftijd. Wat had ik mijn docher graag een jaar langer in groep twee gegund. Ik heb daar zelfs om gevraagd, maar de letterlijke woorden van haar juf waren: 'Wat heeft ze daaraan?' Als lezende kleuter voldeed ze cognitief volledig aan de voorwaarden voor het groep 3-onderwijs. Dat ze op dat moment in groep 2 voornamelijk met groep 1 kinderen speelde, daar werd volledig aan voorbij gegaan. Zo kwam onze lieve dochter in een zeer heftige groep 3 waarbij ze vooral opviel door haar dromerigheid en de juf bijna verbaasd was dat ze voldeed aan de voorwaarden voor de Zonmaterialen. Eind groep 3: kind sloot zich steeds meer af van de groep. Had moeite om het tempo bij te houden met rekenen. De juf zei een zeer jong kind te zien, maar zittenblijven was geen optie, want ze presteerde bovengemiddeld. Meisje ging over naar groep 4. In zomervakantie trok ze zich vaak terug. Einde zomervakantie spanning en stress. Begin groep 4 gaf ze aan zich niet veilig te voelen in haar groep. Nachtmerries en huilbuien tot laat in de avond. Er gebeurden veel negatieve dingen. Gesprek op school aangegaan en het traject gestart om haar terug te laten plaatsen groep 3. Ze is gaan wennen en na de Kerstvakantie terug gegaan met vooral voor lezen en taal een volledig eigen programma. Rekenen ingezet op automatiseren. Ze had veel gemist door haar rumoerige/ heftige oude klas. (Die ook aangepakt is) Vanaf het moment dat ze in groep 3 zat, is ze opgebloeid. Zelf hebben we haar nog een weerbaarheidstraining laten toen en ze zat en zit nu nog steeds op judo wat haar ook helpt om sterker te worden in sociaal emotioneel opzicht. Nu eind groep 4 kunnen wij alleen maar zeggen dat het een goede keuze was. Het heeft gaar sterker gemaakt. Haar doubleren zie ik niet als doubleren, maar als haar eigenlijke levenspad... Ze zit in een leuke klas, durft zichzelf te zijn en de juf schreef in haar rapport dat ze een prachtmeid is... dat ze de balans heeft gevonden en zichzelf durft te zijn als de bescheiden persoon die ze is....het liefst had I haar een jaar langer in groep 2 gezien, want ze heeft pijn en verdriet gehad. Dat had ik haar willen besparen. Succes met jullie kind...spelen is de beste manier van leren...