{{ message.message }}
{{ button.text }}

03:24

Lieve Noah word maar snel weer beter. En ik kus zijn warme voorhoofdje als ik hem weer op z'n bedje leg.

Afbeelding blog '03:24' Achtergrond blur afbeelding

Hoi lieve lezers, ik schrijf deze blog om 03:24 uur snachts. Ik lig te waken en krijg mezelf maar niet aan het slapen. Ik heb wel even geslapen maar ik ben erg bang dat ik Noah vannacht niet hoor als er wat aan de hand is. 

Zoals jullie weten is Noah een KNO-kindje. Wat dit precies inhoud? Kortgezegd elk virus wat een kind tegenkomt uit zich dan op KNO gebied. Keel, neus of oor. Bij Noah zijn dat altijd zijn oortjes. 

Ongeveer 3.5 week geleden begon het met loopoortjes. Die heeft hij vaker, hij heeft namelijk al vanaf 1 jaar oud buisjes. We kregen van de kno-arts druppels en we dachten dat het aansloeg. Het liep niet meer dus wij waren blij, totdat hij na een kleine week plots doodziek was. Toen zijn we snachts nog naar de huisartsenpost gegaan en bleek dat hij een hele heftige middenoorontsteking had. 

Daar kregen we toen direct een kuur amoxiciline voor. Antibiotica dus. Na 7 dagen waren zijn oren weer keurig schoon dus dachten we dat het klaar was. Erg snel maakte hij opnieuw koorts en hij bleef erg huilerig, was snel boos en heel moe. 

Een paar tripjes naar de huisarts en de conclusie was een nieuw virus en maar weer uitzieken. In ieder geval geen oorontsteking waar ik erg blij om was. Zoveel antibiotica is 茅cht niet goed! Maar wat moet dat moet. 

Afgelopen vrijdag en het begin van zaterdag was Noah voor het eerst koorts vrij. Toch wou hij niks eten en weinig drinken. We konden toen al de vinger er niet op leggen. Was hij nou nog aan het uitzieken of zien we wat over het hoofd? We hebben er toch een leuk weekend van gemaakt met z'n drietjes. Maar toen hij uit het niks een huilbui kreeg tijdens de boswandeling besloot ik dat ik toch maandag weer contact op zou nemen met de huisarts. 

Zaterdag avond maakte hij alweer wat koorts en zondag liep het wat op. Niet heel hoog. Zo rond de 39 graden. Van zondag op maandag nacht was hij veel wakker, en was duidelijk dat hij zich alweer niet goed voelde. 

Toen was het maandag morgen. Ik haalde Noah met 39.7 uit bed. Hij maakte een erg zieke indruk dus belde ik direct de huisarts. We konden langskomen. Ik dacht natuurlijk dat het zijn oren weer waren. Die zijn het toch altijd. Maar niet deze keer. 

Hij had last van z'n amandelen. Zieke amandelen die hem elke keer weer opnieuw ziek maken. Tijdens een kuur is het even over en daarna begint het weer opnieuw. Daarom was Noah ook al 3.5 week ziek. 3.5 week koorts. 

We besloten dat antibiotica op dit moment niet echt nodig was. Dit is een moeilijk beslissing, want het maakt hem misschien wel sneller beter maar hij heeft al heel veel kuren gehad. Dus moet je rekening houden met resistentie en gevolgen op langere termijn zoals obesitas. Daarnaast speelde Noah en was hij niet uitgedroogd. Dus we mochten uitzieken. 

Hij was ziek maar niet te ziek om te spelen dus we kwamen de dag door. Veel huilen en getroost worden. Veel ijsjes en koud drinken. Doorbijten voor ons alle drie. 

Gister begon de dag 'oke' hij was snachts van 10 tot 2 wakker geweest dus sliep hij uit. Hij oogde nogsteeds hetzelfde dus veel kon ik niet doen om het beter te maken. Drinken, ijsjes, kusjes van mama om de pijn te verzachten. En natuurlijk paracetamol en Neurofen. In de loop van de ochtend veranderde het. Hij was nog maar een uur uit bed of hij wou weer op bed. Spelen deed hij nog maar af en toe, hij lag meer op de bank televisie te kijken. Eten deed hij helemaal niet en dronk maar matig. Om 11 uur kon hij z'n ogen niet meer open houden, hij keek scheel van vermoeidheid. Zijn temperatuur schommelde tussen de 39.5 en 40 graden en wat ik ook deed hij koelde niet af. Hij gaf zelf aan dat hij op bed wou dus ik kon niet anders dan luisteren. Ookal zij mijn gevoel dat ik het goed in de gaten moest houden. 

Om half 12 lag hij op bed, en zoals altijd viel hij direct in slaap. Ik had zelf ook nachtdienst gehad van de nacht ervoor, dus besloot ook even te gaan liggen. Om half 5 werd ik wakker gebeld door mijn man.. Zijn jullie al wakker? Ik keek naar de tijd en schrok me kapot. Ik maakte Noah wakker en hij was even wat opgewekt. 

Met het avondeten kreeg hij een paar patatjes weg en wat appelmoes en een bakje yoghurt. 脡n eindelijk een beetje drinken. We deden hem nog even lekker in bad en toen maakten we hem klaar voor bed. Hij was echt moe en suf. Vooral na dat hij in bad was geweest was hij niet echt meer helder. Mijn man temperatuurde Noah nog een laatste keer. 40 graden. We spraken onze zorgen naar elkaar uit en belden toch maar de dokterswacht. Alles schreeuwde dat het niet goed was. Onze grens was berijkt. 

We moesten direct komen, en melden als we er waren. Zo gezegd zo gedaan en na even wachten waren we om 9 uur aan de beurt. De dokter keek hem na en er was niet veel veranderd. Nogsteeds waren zijn keelamandelen het probleem. Oortjes wel schoon en een saturatie van 98%. Tjah toch maar een kuur amoxiciline want dit kan niet meer. Mijn arme jongen is bijna een kilo afgevallen, heeft al 3 weken koorts. Hij is z贸 verschrikkelijk moe. 

Ik zie hem lijden. Wat moet ik nou als moeder? 

Hij heeft nu zijn eerste dosis antibiotica gehad. Maar het werkt natuurlijk niet direct. Ik heb even kunnen slapen aan het begin van de nacht. Maar vanaf half 2 begon Noah te kreunen in zijn slaap. Dus sta ik op waakstand. Hij wou zonet even wat drinken en toen gelijk weer op zijn eigen bed. Hij was zo warm maar temperaturen zou hem alleen maar meer moe maken. Ik ben ook te bang om te zien wat de thermometer nu weer aangeeft. 

Lieve Noah word maar snel weer beter. En ik kus zijn warme voorhoofdje als ik hem weer op z'n bedje leg. 

Ik durf nu niet meer te slapen. Ben zo bang dat ik niet wakker word als hij mij nodig heeft. Dat ik het niet merk als hij een koortsstuip heeft... Ik maak me echt zoveel zorgen om mijn grote kleine man. 

Ik moet op zijn lichaam vertrouwen. Ik moet op hem vertrouwen. En op de antibiotica.. Hopelijk voelt hij zich over een paar uurtjes al wat beter. En is die rot koorts gezakt. 

Heb jij ook een kindje wat zovaak ziek is? Hoe ga jij hier mee om als moeder? 

Ik vind het echt verschrikkelijk! 

Liefs, een vermoeide waak mama

Afbeelding blog '03:24'

脡cht ziek

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je