{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kind 8 jaar

​Kind 8 jaar: Meest gestelde vragen door moeders in dit jaar.

Afbeelding blog 'Kind 8 jaar'

Met mijn kind van 8 jaar over seks praten?

Veel ouders vinden seks een lastig onderwerp om het hun kinderen over te praten. Logisch want er is nooit een 'goed' moment om dit onderwerp aan te snijden...

Maar toch krijgt je 8 jarige kind er mee te maken, vaak in de vorm van stoere praatjes op school. Probeer er in ieder geval voor te zorgen dat jullie er af en toe een rustig gesprek over kunnen hebben en geef aan dat mochten er vragen zijn ze bij jou terecht kunnen.

Wanneer je niet weet wat je wel en niet wil en kan vertellen is het misschien handig dat je aan je kind vraagt wat hij of zij over seks weet. Je kunt dit dan corrigeren en aanvullen. Ook is het belangrijk om duidelijk aan te geven dat seks iets is wat twee mensen echt heel graag willen, is dit niet het geval, dan gaat er iets mis. Probeer eens in de paar maanden een soortgelijk gesprek te hebben zodat er openheid over dit onderwerp ontstaat.

Kind 8 jaar helpen in huis?

Wanneer je kindje 2 is wil het niets liever, meehelpen! Nu is het wat ouder (en kan het meer) en wil het niet meer... Maar is het goed om je kind te laten helpen in huis?

Om jouw zoon of dochter zelfstandiger te maken is het zeker een goed idee om regelmatig klusje te laten doen in en rond het huis. Niet alleen ter ondersteuning aan de zelfstandigheid maar ook het verantwoordelijkheidsgevoel wordt hiermee gestimuleerd. Wanneer je ook een vergoeding tegenover bepaalde klusjes zet, leert het omgaan met geld. En om het af te maken: waarschijnlijk leert je kind om ook dingen te doen waar het niet altijd evenveel zin in heeft. Dat kan ook geen kwaad.

Wat voor klusjes kan ik mijn kind 8 jaar laten doen?

Verdeel structurele klussen en 'bonus klussen'. De structurele klussen die zijn er nu eenmaal en als lid van het gezin heeft ook een kind daar een bijdrage in. Bedenk wel samen wat dit voor klussen zijn en zorg dat deze haalbaar en realistisch zijn. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je kind niet mee buiten kan spelen want het moet de hele woonkamer nog stofzuigen. Maar bijvoorbeeld de tafel afruimen is een goede en overzichtelijke klus. Papa kookt, kind ruimt af en mama doet de afwas. Ook het plastic eens in de week wegbrengen is een mooie structurele klus. Zo kunnen jullie er samen best wat verzinnen.

De bonus klussen zijn interessant: zoals het woord al zegt valt daar iets mee te verdienen! Je kindje is vrij om een bonusklus zoals mee boodschappen doen te doen. Wanneer dit goed gaat (zonder zeuren) krijgt het iets. Wat dat is spreken jullie samen af van te voren. Dit kan zakgeld zijn, maar ook televisie of game tijd.

Kind 8 jaar lengte en gewicht

Gemiddeld weegt je kindje nu zo'n 28 kilo en is hij 130 cm groot. Naast de groei in lengte en gewicht treedt er nog een ontwikkeling op: het kinderlijke verdwijnt langzaam. Zo verdwijnen bolle buikjes en het gezicht wordt wat volwassener. Niet direct aanwijsbare punten maar wat kleine veranderingen die het geheel een stuk volwassener maken. Jouw kleintje wordt langzaam groot!

Vond je mijn blog interessant?

Vergeet me dan niet te volgen, dan mis je geen blogs meer van mij!

Tags:

🐞  Heb je een suggestie, of werkt er iets niet? Laat het ons weten! Probleem Melden
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken