{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kind 7 jaar

​Kind 7 jaar: Meest gestelde vragen door moeders in dit jaar.

Afbeelding blog 'Kind 7 jaar'

Mijn kind 7 jaar heeft ineens een hele grote mond, wat nu?

Dat je kind ineens een grote mond heeft (voorheen minder of niet) kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat hij op school of bij vriendjes tegen dingen aanloopt of op zijn tenen moet lopen om ‘erbij te horen’. Het kan zijn dat dit zich thuis uit in het hebben van een grote mond naar alles en iedereen.

Ook kan het zo zijn dat er een periode aan zit te komen die spannend is of waar je kindje wat tegenop ziet. Jij als ouder hoeft dit helemaal niet door te hebben, maar iedere kleine verandering voor een volwassene, kan voor een kind een grote impact hebben.

Als laatste is het niet leuk om te horen, maar vaak komt het gedrag van je kind voort uit het gedrag of een handeling van jezelf. Zorg ervoor dat jij en je partner op 1 lijn liggen en dat oorzaak en gevolg voor je kind duidelijk is. Let ook eens op wat je zelf zegt en hoe je iets zegt wanneer je kind een grote mond heeft. Kan jouw gedrag het gedrag van je kind hebben opgeroepen? Heb je hem of haar gecommandeerd: ‘Ruim je rotzooi op’. Had je opmerking wel een aanleiding? Probeer uit te zoeken of je iets kunt doen aan de reactie van je kind, door zelf een andere aanpak te gaan hanteren.

Mijn kind 7 jaar kan niet in slaap komen

Wat vanaf de geboorte al belangrijk is voor het kind is regelmaat. Het blijft voor een kind (ook voor een kind van 7 jaar) van belang om te weten hoe het ‘bed ritueel’ eraan toe gaat. Je kind moet weten waar hij aan toe is voordat hij rust in zijn lichaam kan ervaren. Zorg er dus voor dat je een duidelijk bed ritueel hebt welke zelfst in het weekend wordt gehanteerd. Ook is het belangrijk om de avond rustig in te gaan. Wanneer je een druk spelletje gaat doen voor het slapen gaan, kan je kindje in bed nooit de rust vinden die hij nodig heeft. Andere redenen waardoor je kindje slecht in slaap komt kunnen honger, nachtmerries of angst zijn. Zo kan je kindje bang zijn in het donker, vaak last hebben van nachtmerries of honger hebben. Je kind is nu 7 jaar oud en je kunt hierover gemakkelijk een gesprekje aangaan. Zo kun je samen het probleem aanpakken.

Mijn kind is erg onzeker, is dit faalangst?

Ieder kind is wel eens onzeker over school, zijn of haar vriendjes, kleding, noem het maar op. Maar wanneer de onzekerheid je kind ook echt belemmerd zou het zomaar eens kunnen dat je kind last heeft van faalangst. Is je kindje altijd erg bang voor het maken van een fout in het bijzijn van vriendjes of familie? Of gaat je kindje al huilen als hij op school een keertje heeft gefaald? Dit kan duiden op faalangst en jij kunt je kind helpen! Maar hoe?

Benoem alle positieve dingen en niet de negatieve dingen. Dit geeft je kindje een boost in de positieve richting. Positieve feedback voelt altijd fijn. Geef aan dat het niet erg is om af en toe een foutje te maken. Dit hoort erbij in het leven, is menselijk en heel normaal. Goed ontspannen is voor iedereen goed, maar zeker voor een kindje dat zich al onzeker voelt. Zorg ervoor dat je kind zich dagelijks goed kan ontspannen. Dit kan middels een leuke film, ontspanningsoefeningen of een goed boek.

Bedenk goed dat ieder kind anders is en bij ieder kind een andere aanpak goed werkt. Kijk wat goed past bij jouw kindje en zoek een aanpak die voor jullie beide goed werkt.

Kind 7 jaar lengte en gewicht?

Gemiddeld weegt je kindje nu zo’n 25 kg en is hij of zij 125 cm groot. Wat is je kind toch al groot he! Jongens zijn over het algemeen groter dan meiden, maar dit verschilt per kindje. Lengte en gewicht heeft namelijk ook met de genen te maken. Zorg dat je gevarieerd en gezond eet. Zo blijft je kindje gezond!

Vond je mijn blog interessant?

Vergeet me dan niet te volgen, dan mis je geen blogs meer van mij!

Tags:

🐞  Heb je een suggestie, of werkt er iets niet? Laat het ons weten! Probleem Melden
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken