{{ message.message }}
{{ button.text }}

KiKa-run Amsterdam 2016

Omdat ik toch wel heel erg trots ben op mijn dochtertje en iedereen die meeloopt.

Afbeelding blog 'KiKa-run Amsterdam 2016' Achtergrond blur afbeelding

Zelf blog ik nu over wat er met onze zoon is gebeurd in de afgelopen weken. Mijn zoon loopt vrolijk rond nu en het gaat goed. Op dit moment beleven vrienden van ons hun grootste nachtmerrie. Bij hun dochtertje van 2,5 jaar is Acute Lymfatische Leukemie geconstateerd.

Van de zijlijn af leven we mee en helpen we zoveel als we kunnen. Acute hulp door voor opvang te zorgen voor het 4-jarige broertje en de honden. Hulp en steun door te luisteren, langs te gaan, mee te leven voor zover als je dat kunt. Zelf blogt ze ook en houdt ons daarmee op een prettige manier op de hoogte van wat er gebeurt, inclusief mooie foto’s van de kanjerketting die haar dochter aan het verzamelen is en alle verschillende ziekenhuizen. Zo maken we veel mee van wat er gebeurt.

In onze opvoeding proberen we onze kinderen bewust te maken dat zij het heel goed hebben en dat er heel veel kinderen zijn die het minder hebben en dat ze daar best wat voor mogen doen. Bijvoorbeeld door knuffels en speelgoed rondom Sinterklaas aan blijf-van-mijn lijf huizen te geven oid.

We hebben de kinderen ook verteld wat er met hun vriendinnetje gebeurt, dat ze heel ziek is en nu veel naar het ziekenhuis moet. Melissa vroeg me of zij ook iets kon doen voor haar vriendinnetje. Naast de tekeningen en kaartjes die in overvloed gemaakt worden. Na lang nadenken kwam ik op de KiKa-run in Amsterdam. Dat vond ze een goed idee en we hebben ervoor getrained. Samen met Melissa hebben we zondag de KiKa-run gerend. (op de eerste en voorlopige enige regenachtige herfstdag van dit jaar!) Ikzelf de 5 kilometer en samen met Melissa nog 1 kilometer. We hebben een mooi bedrag opgehaald aan sponsorgeld.

Het was een mooie ervaring om te zien hoeveel verschillende mensen zich inzetten voor een ander en samen ‘strijden’ voor een toekomst zonder kanker. Ik ben trots op mijn dochter dat ze dit voorstelde en ook heeft doorgezet (met 6 jaar oud) en blij dat ik in een land leef waar de medische zorg goed is en we het goed genoeg hebben om als land dergelijke acties te organiseren. 

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je