{{ message.message }}
{{ button.text }}

Keuze voor een natuurlijke bevalling bij stuitligging

Na een onbezorgde zwangerschap kwamen we er met de liggingsecho achter dat hij in een onvolkomen stuit lag, weg thuisbevalling...

Afbeelding blog 'Keuze voor een natuurlijke bevalling bij stuitligging'

In mijn vorige blog konden jullie al lezen wat wij allemaal geprobeerd hadden om onze man te laten draaien van stuit naar hoofdligging. Helaas alle pogingen zonder resultaat en hij bleef heerlijk liggen. Ik had ook niet anders verwacht aangezien hij voor mijn gevoel al al die tijd op dezelfde manier had gelegen. Ik voelde hem altijd op dezelfde plek schoppen en echt heel bewegelijk was hij niet.

Na de liggingsecho hadden we uiteraard het gesprek rondom de bevalling. Het werd sowieso een medische bevalling, of we nou zouden kiezen voor een natuurlijke bevalling of een keizersnede. Onze verloskundige vertelde dat het ziekenhuis bij ons niet zo happig is/ was op natuurlijk bevalling bij een stuitligging en dat we ons misschien ook moesten verdiepen in een ander ziekenhuis als we dit wel zouden willen.

Voor mij stond al erg snel vast dat ik wel graag een natuurlijke bevalling wilde. Ik vond het geen prettig idee als iemand anders voor mij ging bepalen wanneer mijn kindje geboren zou worden, een keizersnede in deze situatie wordt namelijk gepland.

Tijdens de intake in het ziekenhuis hebben we dit uiteraard ter sprake gebracht. Als zij er namelijk echt zo tegenaan keken dan wilde ik weten welke opties we nog meer hadden. De gynaecoloog stelde ons echter snel gerust. Zij gaf aan dat er 1 gynaecoloog is binnen het ziekenhuis die een natuurlijke stuitbevalling niet begeleid omdat hij/ zij (niet bekend gemaakt bij ons) hier niet achter staat in verband met de risico's. Wanneer deze arts dienst zou hebben dan zou er iemand anders gebeld worden om mijn/ onze bevalling te doen. Dat stelde ons zo gerust dat we ervoor durfden te gaan in dit ziekenhuis. En maar goed ook want als ik nog had moeten reizen toen het begon...

Zoals ik al aangaf was voor mij de belangrijkste reden om te kiezen voor een natuurlijke bevalling, dat ik niet wilde dat iemand anders ging bepalen wanneer mijn kindje geboren zou worden. We hebben veel informatie gevonden en gelezen om hierin een goede keuze te maken. Uiteindelijk was ik ook wel zo realistisch dat ik wist dat wanneer de ontsluiting niet zou vorderen ze extra snel zouden ingrijpen en het niet lang gingen aankijken. Dit omdat een stuitbevalling vlot moet verlopen omdat ze anders al weten dat het niet gaat lukken.

Benieuwd naar hoe het uiteindelijk is gegaan? Blog'je wagen aan mijn bevallingsverhaal?

disclaimer: Nogmaals de keuze die je maakt is aan jouzelf. Laat je goed voorlichten bij een stuitbevalling en denk vooral aan je eigen gezondheid en die van je (ongeboren) kindje! Ik verwijt niemand iets die wel voor een geplande keizersnede gaat, dit is mijn persoonlijke keuze geweest en gun iedereen hetgeen wat het beste voor je voelt.

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je