{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kennen jullie dat, zo'n lekkere baaldag?

En dan krijg je ineens een week van tevoren te horen dat je man op zakenreis moet...

Afbeelding blog 'Kennen jullie dat, zo'n lekkere baaldag?'

Kennen jullie dat, zo'n ontzettende baaldag? Zo'n dag heb ik helaas vandaag...

Nog maar kort geleden (nog geen 2 weken), kreeg mijn man te horen dat hij waarschijnlijk voor zijn werk naar Italie moest, een machine testen die ze eventueel naar zijn bedrijf zouden brengen. En aangezien hij dé aangewezen persoon was om die testen uit te voeren, was al snel besloten dat hij degene was die mocht gaan. Ik zeg mocht, want voor hem is het natuurlijk hartstikke leuk!

Voor mij daarentegen wat minder, hij zou namelijk niet een paar dagen van huis zijn, maar gewoon bijna een hele week! En die week is afgelopen zondag begonnen. Toen is hij op het vliegtuig gestapt en is mijn korte avontuur als alleenstaande moeder begonnen! En natuurlijk weet ik ook wel dat ik het kan en dat het maar kort is, maar toch... het gevoel alles alleen te moeten regelen en doen is gewoonweg niet prettig! 

Mijn dochter heeft bijvoorbeeld 2 keer per week zwemles, waarvan hij 1x voor zijn rekening neemt. Dit is dan ook, omdat ik op die dag nog extra kinderen hier in huis heb. Een keer skippen van de zwemles was natuurlijk best een optie geweest, maar zowel dochterlief als de zwemschool zou dit niet op prijs hebben gesteld. Met als gevolg dat ik mij in allerlei bochten heb moeten wringen om het toch voor elkaar te krijgen dat dochterlief bij haar zwemles kwam. MAAR.. het is gelukt en dat geeft dan ook wel een fijn gevoel.

En hoewel ik mijn man erg mis, moet ik ook zeggen dat het ergens ook wel een soort van rust geeft. Het 'naar bed breng' ritueel verloopt net wat relaxter, er is geen gediscussieer over het avondeten en ik kan natuurlijk 's avonds lekker kijken wat ik zelf wil. Maar de voordelen wegen helaas niet op tegen de nadelen, want voor de rest zijn er echt alleen maar nadelen :-(

Vandaag dag 5 alleen met de kinderen en poeh, wat had ik het zwaar. Ik vrees dat de kinderen het ook wel een beetje zwaar hadden vandaag, want op de één of andere reden kon ik de emoties en frustraties (want die waren er helaas veel vandaag) niet van me afzetten. Ik zit ook al bijna 2 weken met een ziek kind thuis, iets wat je ook helaas geen vrijheid geeft en waardoor ik ook niet lekker naar buiten kan gaan of een boodschap kan doen. Alles moet gepland worden, en ik merk dat me dat gewoon even allemaal teveel is geworden. 

Dan ook nog met het hele zooitje naar zwemles, want ja, helaas moest dochterlief vandaag weer zwemmen. En dan merk je ook nog dat de naderende decembermaand en de storm van de afgelopen dagen allemaal net iets teveel is voor die kleine guppies. Want hoewel ik vooraf duidelijke instructies heb gegeven en ik mijn grote troef DE IPAD ook nog had ingezet, presteerden mijn lieve schatjes het toch nog om samen lekker ruzie te maken tijdens de kijkles van zwemles. 

En toen was het bij mij op. Dus snel eten, okee ook nog even snel het sinterklaas journaal kijken, pyjama's aan, tanden poetsen, een liedje en lekker slapen!

En nu ga ik een lekker kopje kamillethee (dat werkt ontspannend toch?) voor mezelf zetten en mij alvast een beetje opmaken voor dag 6 alleen met drie kotertjes. Zet hem op, ik kan het!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je