{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kan jouw kind reanimeren?

Afbeelding blog 'Kan jouw kind reanimeren?'

Iedere week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand. Stel voor dat het bij iemand in jouw directe omgeving gebeurt, weet jij dan wat je moet doen? Of je kind? Natuurlijk 112 bellen, maar direct reanimeren is bij een hartstilstand essentieel. Eigenlijk zou dus iedereen moeten weten hoe je moet reanimeren. Het kan van levensbelang zijn!

Wereldrecord reanimeren

De Hartstichting heeft op 6 juni een nieuw wereldrecord gevestigd door ruim 4.000 middelbare scholieren 30 minuten te laten reanimeren op 750 reanimatie poppen. Op de beat van DJ Sandro Silva stonden de scholieren synchroon in het Gelredome te reanimeren en defibrilleren.

Petitie Hartstichting

De actie werd opgezet omdat de Hartstichting vindt dat iedere middelbare school reanimatieonderwijs moet bieden aan scholieren vanaf 14 jaar. Wij staan daar helemaal achter, want stel je voor dat het jou overkomt terwijl je alleen met je kind thuis bent?! Teken daarom ook de petitie voor structureel reanimatieonderwijs op scholen. Dan zijn er hopelijk een heleboel mensen die direct gereanimeerd kunnen worden als ze een hartaanval krijgen.

Teken de petitie

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je