{{ message.message }}
{{ button.text }}

"Jullie hopen nu zeker op een jongen?" zei ze..

Als ik vertel dat we een 3de kindje verwachten krijg ik weinig enthousiaste, soms zelfs ronduit negatieve, reacties. En dat doet best zeer!

Afbeelding blog '"Jullie hopen nu zeker op een jongen?" zei ze..'

Op 22 december kwamen we erachter dat ik, totaal onverwacht, opnieuw zwanger ben. Nadat we een beetje aan het idee gewend waren besloten we dat iedereen het mocht weten. Sommige reacties waren positief maar het grootste deel was weinig enthousiast en soms zelfs ronduit negatief.

Onze jongste scheelt iets meer als 12 maanden met haar zus. Dat ik zo snel weer zwanger werd was niet gepland, voor ons op dat moment een grote schok maar zeker niet ongewenst. Weinig leeftijdsverschil was iets wat mijn vriend en ik leuk leek, als het ons gegund was. En hoewel het kort op elkaar was ben ik dolblij dat het zo gegaan is.

Nadat onze jongste dame geboren werd besloten we dat ons gezin compleet was en hebben we maatregelen genomen om te voorkomen dat ik weer zwanger zou raken.

De pil die zijn werk (blijkbaar) niet goed genoeg deed én een gescheurd condoom zorgden ervoor dat dit wel gebeurde.

We hebben heel erg aan het idee moeten wennen maar zijn er heel blij mee dat we nog een kindje mogen verwelkomen. 

En dus maakten we het openbaar, ergens in augustus/september verwachten wij ons 3de wondertje. De reacties stroomden binnen.. 'Gefeliciteerd?!', het vraagteken erbij vond ik al apart. Maar goed.. Daar ga ik ke niet druk om maken.

Toen kwam er een bericht binnen: alweer joh?! Ik vind 2 kinderen al veel, weet je het wel zeker een 3de? Er zijn ook andere opties he..

Even zat ik met mijn mond open te staren naar het scherm. Ho, wacht even, wat?! Meen je dat nou serieus? Ik heb er niet eens op gereageerd maar pijn deed het zeker.

Nog meer vervelende reacties volgden, ik ga ze niet eens allemaal opschrijven maar geloof me.. Ik wist niet dat sommige mensen zó openlijk negatief durven te zijn naar iemand die zwanger is.

Het zorgde ervoor dat ik tegen bekenden op straat liever niet vertelde dat ik zwanger ben. Van achter een scherm doen negatieve reacties al verdriet maar en public, dat hoeft voor mij écht niet.

Toch zijn er enkele mensen die ik het wel vertelde, maar na 2 nare reacties ga ik daar ook maar weer mee stoppen. 

Want zo gebeurde het vanmiddag dat een bekende haar schok niet voor zich kon houden en er een harde, duidelijk geschrokken 'Nee?!' uitfloepte. Ik voelde serieus een steek in mijn buik, alsof iemand zo een mes in m'n lijf stak.

Onderweg naar huis kwam ik iemand tegen die het via via vernomen had. Als eerste reactie kon er (voor mijn gevoel) nog net een 'Wat leuk!' vanaf. Direct daarna begon ze over ruimtegebrek in huis, hoe druk het wel niet zal zijn voor mij/ons, de kosten voor b.v een grotere auto.. En zo ging het even door. Tot ze op het laatst zei "Jullie hopen nu op een jongen zeker?" Van verbazing viel mijn mond open.

Het enige wat in me opkwam was 'Wij zijn er in ieder geval heel blij mee wat het geslacht ook is, voor alle problemen vinden we vast een oplossing'. 

Snel liep ik, samen met mijn meisjes, verder. De rest van de weg slikte ik de tranen weg terwijl ik naar onze mooie dames keek. 

Maar ongeacht wat iedereen ervan vind; voor ons is dit kindje meer dan welkom en wat de hobbels in de toekomst ook zullen zijn, voor alles is een oplossing! 

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je