{{ message.message }}
{{ button.text }}

"Juf, ik ben vandaag heel stout"

Zo kwam één van mijn kleuters binnen. Ook moeder keek alsof ze elk moment zou ontploffen....

Afbeelding blog '"Juf, ik ben vandaag heel stout"' Achtergrond blur afbeelding

Ik vroeg hem wat hij had gedaan. "Stout" was zijn enige antwoord. Moeder keek me aan en met een diepe zucht vertelde ze over de nacht die ze had gehad. En hoe de ochtend was verlopen. Ik had gelijk medelijden met haar. Pff. ik werd er zelf een beetje moe van. Een kind die niet wil slapen. Zich stiekem gaat verstoppen en dan geluidjes maakt. Boos wordt wanneer hij wel naar bed moet om daarna er weer uit te gaan. Één keer in de zoveel tijd is het raak. En waarom? Ze weet het echt niet. Arme moeder. Ze zei haar kind gedag en wenste me succes.

En daar begon het. hij kon tijdens de kring niet stilzitten. Praatte door mij heen en zat aan andere kinderen. Ik wees hem aan als mijn hulpje en zette hem naast mij. En toen was het tijd om te spelen. Ik heb verschillende dingen door mijn klas zien vliegen. Zelfs de voetbal kwam langs. Er zijn wat spullen stukgegaan en ik heb behoorlijk wat kinderen huilend bij mij gehad. Het was voor mij duidelijk.... deze kleuter had niet zijn dag. 

En toen kwam het. Ik werd door de conciërge uit de klas gehaald. Ja, je lees het goed. Ik werd uit de klas gehaald. Of ik even mee wilde komen naar de wc.... En daar zag ik ze staan. Twee ondeugende kinderen, waaronder die kleuter. Ze hadden wc-papier in de gootsteen gedaan. wc-papier op de spiegel en op de deuren. De gootsteen was overgestroomd en voor hen lag een plas water. Ze waren blij met het resultaat en vonden het reuze leuk dat ze dit hadden gedaan totdat ze mijn gezicht zagen... Met gebogen hoofdjes liepen ze achter mij aan. Zittend op de bank mochten ze nadenken over wat ze hadden gedaan.

Deze kleuter, mijn kleuter had niet zijn dag. Zijn oortjes waren kwijt. Maar stiekem moet ik ook wel lachen om deze kleuter. Hij geniet. Hij ontdekt en gaat op onderzoek uit. En ik.... ik moet hem daar af en toe een beetje in sturen. Komt wel goed met het mannetje. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je