{{ message.message }}
{{ button.text }}

je zult maar tienermoeder zijn..

Ik ben nu dik 10 jaar verder, en nog steeds krijg ik vragen.. tijd voor wat antwoorden!

Afbeelding blog 'je zult maar tienermoeder zijn..' Achtergrond blur afbeelding

Ondertussen ga ik richting de 30. Nee, nee, wacht.. eind 20 klinkt beter! Er zijn nog best veel mensen die mij nog vragen stellen over het hele tienermoederding. Verward staren, of als wildvreemde vragen hoe oud ik ben en of ze allemaal van dezelfde vader zijn.. dat doen sommigen ook. Ik vind het niet erg om er over te praten, dus bij deze een paar antwoorden..

Of ik schrok? Duh! Ik was 16, ik schrok al als mijn beltegoed het weekend niet haalde.. Mijn wereldje stond echt even stil.

Wat dacht je toen je er achter kwam? Nee!! Deze test doet het niet! Ik probeer een ander. Oké, nog een andere! 5 testen verder bleek dat de testen het prima hun werk deden.

Studie afgemaakt? Nope, ik was puber, voor mij was dat het grootste voordeel van het hele drama. Stoppen met school.

Je moest vast snel volwassen worden? Ik geloof niet dat dat is gelukt ;) Maar het gaat wel ineens allemaal om andere dingen. Ik moest babykleertjes en babyuitzet kopen, luiers, voeding.. Als je een kindje krijgt leer je binnen 9 maand ineens met geld omgaan. Stappen is dan inderdaad zonde van het geld.( niet dat ik dat ooit zou toegeven. Voor het geval mijn vader mee leest;))

Schaamde je je ervoor? Nee, ik heb me niet echt geschaamd. Het duurde even voor ik had geaccepteerd, maar toen ik echt een behoorlijke zwangere buik kreeg was ik zelfs wel trots op mijn buik. Ongemakkelijk waren sommige dingen wel. De eerste keer bij de verloskundige.. vreselijk ongemakkelijk moment!

Heb je last gehad van roddels? Het was leuker geweest als sommige mensen hadden gevraagd hoe het ging in plaats van dom weg staren en fluisteren. Maar echt last heb ik er niet van gehad. Ik ben wel benieuwd wie de roddels de wereld in bracht moet ik zeggen. En sommigen hadden wel iets meer hun best kunnen doen om het ook echt achter mijn rug om te doen ;p

Wat heb je nou echt gemist? Ik had graag een studie gedaan. Het liefst in het buitenland. Ontdekken wat er allemaal nog meer is dan dit koude kikker landje.

Wat doe je nu anders dan bij de oudste? Volgens mij was ik wat strenger. Ik was heel consequent, de oudste luistert bij ons ook het best ;) kan ook karakter zijn natuurlijk. Maar ik ben per kind wat losser geworden.

Als je het over kon doen? Zou ik het allemaal weer doen. Alleen dan een paar jaar later..

Hoe is het om te bevallen als tiener? Net zo erg als een volwassen vrouw. Fucking pijnlijk.

Heb je meer begeleiding nodig als je zo jong ouders wordt? Iedere ouder doet maar wat toch? ongeacht hoe oud diegene is. Wij zijn relaxed gebleven. Werkte prima. Ik heb één keer een opmerking gehad. ‘Och je bent nog zo jong, dat kun jij net weten.’ Even een tip, als je ruzie met mij wilt moet je dat zeggen. Ik kan diegene nog steeds niet uitstaan..;)

Zag je op tegen de bevalling? Nee, ik heb geen cursus gevolgd o.i.d. Ik zag wel wat er ging gebeuren. En daarbij 15 dagen overlopen… Ik kreeg gewoon zin in de bevalling. (bij wijze van spreken dan)

Vind je het leuk om jong moeder te zijn? Ja! Die ondeugende schatjes zijn echt mijn alles.. en het hele cliché klopt wel. Je krijgt er echt veel voor terug!  

Als er nog vragen zijn hoor ik het wel! :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je