{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je was welkom op deze wereld in mijn armen

Je had aankomende maandag op de wereld moeten komen, nu zal ik deze dag aan het werk zijn in plaats van jou mooie snoetje te bewonderen.

Afbeelding blog 'Je was welkom op deze wereld in mijn armen'

Ik zal geen blog schrijven aan ons verloren kindje. Want ik ben er nog niet uit of ik deze miskraam beschouw als "verlies van een kindje". Dat het een afgebroken zwangerschap is weten we zeker. Maar mijn gevoel is zelfs nu ruim na een halfjaar nog erg dubbel. Ik kom er ook nog altijd niet uit met mezelf.

Ik huil niet meer elke dag, maar ik voel wel nog elke dag de pijn. Het gemis van wat we nu hadden kunnen hebben. Het gemis is afgelopen weken intens geweest. Niet alleen stond ik mijn zwangerschapsverlof op de werkvloer, dit zal ook zijn op de geboorte dag van onze uk. Onze uk had nog geen armen en benen, ookal was onze zwangerschap wel 11 weken. Had je maar geen benen en zat je nog maar in mijn buik. Wij hadden niet minder van onze uk gehouden. Ik vraag me af of ik die bepaalde datums ooit nog als iets positiefs ga zien. 9 maart zagen we een kloppend hartje, maar 24 oktober hebben wij geen kindje samen.  En laat dat nou net hetgeen zijn wat wij nu zou graag willen. Een liefdesbaby samen. Ik wil niet hier elke maand mijn verdriet op mamaplaats zetten.. Mijn onzekerheden of mijn verwachtingen. Het is wel iedere maand weer spannend. Al heb ik de afgelopen 2 maanden mijn menstruatie wel voelen aankomen.

En hoe graag wij ook een kindje willen, nooit zal mijn verdriet minder worden om het verlies van onze eerste uk. Een nieuwe uk zal het verzachten, dat zeer zeker.. Maar nooit zal de een de ander kunnen vervangen. Nu zal dit altijd ons eerste ukje zijn. Ons eerste ukje wie ik maandag had mogen ontmoeten, in de grote boze wereld. Wat had ik mijn ukje gaan beschermen zeg! Ik wilde mijn ukje al beschermen, maar daarin heb ik gefaald. 

Mijn hart huilt nog elke dag.

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je