{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je vrijheid kwijt door je kinderen, toch een beetje

Ze zeggen vaak, als je kinderen krijgt dan is je vrije leven voorbij. Maar nu blijkt dit toch echt een beetje te zijn.

Afbeelding blog 'Je vrijheid kwijt door je kinderen, toch een beetje' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag las ik weer ergens een mooi artikel, over ouders die met hun baby de wereld rondreizen in een busje. Eerder las ik ook artikelen over zeilreizen, wereldreizen of backpacken met je kinderen. Super mooi, en ooit dacht ik, dat ga ik ook doen.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nooit buiten Europa ben geweest. Eigenlijk ben ik niet zo'n avonturier,  een paar keer Frankrijk,  Spanje en Hongarije heb je het wel mee gehad. En dan minutieus gepland waar we slapen en wat er in de omgeving te doen is, zo'n type ben ik.

Maar ik droom vanaf dat ik klein was van backpacken door Thailand en een safari in Afrika.  Omdat het in mijn eind tienerjaren financieel niet mogelijk was, verschoof het idee om dit later met mijn eigen kinderen te doen, ze iets van de wereld te laten zien. Ze wereldwijs maken in de wereld die ik zelf ook niet ken. 

Maar nu blijkt dit altijd een droom te blijven. Onze jongste zoon is namelijk chronisch ziek en moet altijd binnen anderhalf uur van een specialistisch ziekenhuis zijn in het geval van een symptoom van zijn ziekte. En deze ziekenhuizen heb je niet in de jungle en rimboe van Azië en Afrika. Dus blijven onze gezinsvakanties vlakbij grote Europese steden, of Engelstalige landen waar de medische wereld zijn ziekte kan behandelen. En moeten we bij elke reis, op vakantie of familiebezoek, vooraf uitzoeken waar het dichtstbijzijnde specialistische ziekenhuis zich bevindt. 

Dus het veel uitgesproken beeld dat je je vrijheid verliest bij het krijgen kinderen klopt bij ons helaas wel een beetje (maar mijn kind is dat het zeker waard). En dan doen die goed bedoelde artikelen toch een beetje zeer. 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je