{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je kindje laten huilen

Hallo barbaarse ouder! Of niet?

Afbeelding blog 'Je kindje laten huilen' Achtergrond blur afbeelding

Je kindje laten huilen is slecht! Nooit je kindje laten huilen! Je kindje laten huilen is echt zielig!

Brr.. kriebels van hier tot mijlenver. Dit is zo'n ding, net als borstvoeding versus kunstvoeding en ergonomisch dragen. Ik ben voorstander van borstvoeding ondanks dat wij aan de kunstvoeding zijn, ik ben voorstander van ergonomisch dragen, maar dat wilt niet zeggen dat iedereen dat moet zijn.

Zojuist las ik op internet een artikel waarin werd gezegd dat het zielig en slecht is om je kindje te laten huilen. Oké, dat kan best, maar in the end hebben papa's en mama's die dit artikel gelezen hebben direct een trauma voor het leven, je word nog net niet bestempeld als barbaarse ouder. Ik word daar altijd heel kriebelig van: artikelen of mensen met zo'n duidelijke mening die ook maar één doel hebben: jou, als ouder in dat ene goede malletje proppen, want alleen DEZE manier is juist.

Ik kan het momenteel goed handelen. Toen wij in de periode zaten dat Senn herstellende was en zijn enige manier die hij zichzelf aangeleerd had om te huilen, krijsen was, kon ik dat niet. Ik kon die meningen niet weerleggen. Ik was vast een slechte ouder, het is zo zielig voor Senn, hij heeft het zo slecht bij ons, want hij huilt.. En ja, we hebben hem soms even uit laten razen, omdat dit werkte voor ons en voor hem. En nog, nu hij #peuterpuber is huilt hij wel eens. Maar blijkbaar is dat fout, blijkbaar maakt dat jou een slechte ouder als je 9 van de 10 verhalen moet geloven.

Ik neem geen standpunt aan in deze discussie, ik vind hier niets van. Het enige wat ik vind is dat de ouders zelf moeten beslissen wat de juiste handeling is, zij kennen hun kindje, de mensen achter de artikelen weten dan ook maar 0.0% over hoe jouw kindje in elkaar zit. Probeer niet ouders in een hokje te dwingen door in te spelen op gevoel, het maakt meer stuk dan zou moeten en daar wordt dan weer niet over nagedacht. Het is top als je je eigen mening hebt en die mag je absoluut delen, dat is belangrijk, maar laten we eens wat liever zijn voor elkaar. Wat ik laatst al zei, het is ouderschap zonder onzekerheden is al zwaar zat, laat staan met! 

Liefs, 
Erin

@miniliefde: www.instagram.com/miniliefde 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je