{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je kind bij je slapen, ja of nee? Deel 1

​ Laat jij je kind bij je slapen op kamer of zelfs in je bed? En is dat nou gevaarlijk of niet? Vaak zie ik discussies voorbij komen

Afbeelding blog 'Je kind bij je slapen, ja of nee? Deel 1' Achtergrond blur afbeelding

op verschillende mama sites.

Hoe wij dat hebben gedaan? Jackie sliep 11 maanden bij ons op de kamer. Omdat wij het zo leuk vonden? Nee, meer omdat we het onverantwoord vonden als zij op haar eigen kamertje sliep.

We woonden namelijk in een hele aparte woning. Jackie haar slaapkamer was beneden naast de voordeur en onze kamer aan de achterkant van het huis en boven. Daarbij hadden wij hele “aparte” buren, zo werd er drugs gebruikt en gedeald vlak bij onze voordeur. Stel je voor van die enge gasten bij ons voor, bij haar kamertje en wij boven aan de andere kant NO WAY! En onze slaapkamer was groot genoeg voor een wieg en later lag ze in het camping bedje. Overdag sliep ze wel in haar eigen bed want dat moest ze wel gewoon leren.

Toen Jackie 11 maanden was verhuisden we naar een eengezinswoning en kreeg Jackie haar eigen kamer, alle kamers waren “gewoon” boven en als er iets zou zijn ben je er meteen.

Ook hebben wij met Jackie in 1 bed geslapen. Toen ze net geboren was, de kraamzorg zag het al aankomen en zei: “als je dan toch haar bij jullie in bed legt, leg haar dan op een aankleedkussen en hoog, dan kun je niet op haar rollen en de deken over haar heen trekken.” Zo hebben wij dus echt wel gelegen. En Jackie heeft zelfs bij Rudy op zijn borst geslapen toen ze nog inimini was, heerlijk!

Hoe we dat nu doen met Lilly? Ook zo of helemaal anders? Daar schrijf ik morgen over!

Wordt vervolgd……

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je