{{ message.message }}
{{ button.text }}

je eigen kopie met een eigen willetje

Alles wat mijn dochter doet en nadoet, een soort van kopie van jezelf met een eigen willetje. En dat samen met der kleine broertje....

Afbeelding blog 'je eigen kopie met een eigen willetje'

in ochtend word ik rond een uur of 10 wakker gezien er 2 een fles willen, en dan begint het feest....

Eerst de oudste aankleden, 17,5 maanden oud met altijd een vrolijk humeur. Dondersteen eerste klas, zeker de ochtend.

Eenmaal aangekleed pak ik de haarlotion van zwitsal om haar haartjes te doen, zij pakt de lege fles haarlotion van zwitsal en probeert deze nog leger te krijgen dan leeg. En dan als je klaar met der haar bent... nou mama dan ga ik nog even met de borstel erdoorheen... kan ik weer overnieuw beginnen....

Dan laat ik haar even in haar schone opgeruimde kamer spelen met het traphekje dicht (deze staat in de deurpost) zodat ik mijn 7 maanden oude zoontje kan gaan aankleden... iedere moeder weet hoe het is geëindigd met die schone opgeruimde kamer... ;)

Ik me zoontje aangekleed en beneden in de box gelegd. Kom ik weer boven om te kijken hoe groot de ravage is in haar kamer.... ja hoor er is weer een bom ontploft. Ik snel opruimen en de expedit bakken van ikea weer vullen met alles wat er normaal inzit (in 1 van die bakken zitten 30 pakken zwitsal doekjes) zo dat is klaar. Ik draai me om en ja hoor ze heeft der kledingkast open gekregen, dus snel vouwen en weer alles op de haakjes terug hangen. Eenmaal klaar zie ik dat ze 1 expedit bak leeg heeft gemaakt en daar de helft van de pakken zwitsal doekjes in heeft gedaan, fijn nu heb ik 2 bakken met zwitsal doekjes. Maar dat maakt niet uit. Hup speelgoed er bovenop en klaar is kees. 

Eenmaal beneden ligt me zoontje braaf te spelen en zet ik madam beneden in der stoel zodat ik een boterham kan maken voor haar. Gordels omgedaan, drinkbeker erbij.

Eenmaal als de boterham klaar is zie ik dat mutsie zich heeft bevrijd uit de gordels en achterstevoren in de stoel zit... probeer dan maar eens boos te worden en je lach in te houden.... nee dat lukt me niet. Dus dan maar met het meest serieuze gezicht wat ik kan vinden haar weer terug in de gordels geplaatst, en haar der boterham gegeven. 

Eenmaal klaar mag ze weer uit der stoel. Oh oh broertje bah, broertje bah zegt ze. Ik ruiken, ja bingo. Hem op de bank gelegd, luier verschoond. Leg hem op het speelkleed, speelgoed erbij. Samen lief spelen (echt super lief zijn ze altijd samen) ik denk: nou kan ik even de vaatwasser leegruimen. Ik draai 2 minuten me rug om en ja hoor.... daar ligt mijn zoontje met sokken en broek uitgetrokken... en mijn dochter is bezig zijn romper los te maken... luierdoekjes liggen er al naast... broertje bah, bah, bah. 

Ik duik even achter de keukenmuur weg om te lachen want anders hou ik het niet droog... nee, dat mag niet. Dat mag alleen mama of papa doen zeg ik dan half boos grinnikend. 

Ik hem weer aankleden, zij zijn sokken proberen aan te doen met puppy oogjes naar mij kijkend. 

Nou niet meer doen hé. 

Pakt ze der speel trollie tas en zwaait ze, dag dag zegt ze. En ze loopt de gang in, pakt der jas en gaat half in der schoenen staan. Waar ga je naartoe vraag ik, dag dag zegt ze, ig ga pappa pakke. En ja hoor met alles om hande loopt ze naar de deur en gaat ze der schoenen aantrekken, ik lig ondertussen in een deuk en zeg haar dat we niet papa gaan pakken omdat papa aan het werk is. Ze legt alles op de grond en loopt naar de keuken, pakt een stofdoek en gaat mij helpen met stoffen.

Ik ben wel blij met mijn eigen kopie, elke dag lig ik in een deuk om haar. En ben blij dat het zo mag zijn. Over 5 maanden heb ik er nog 1 aan de wandel bij ;) dan word het pas echt feest hihi lol.

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je