{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ja, ik ben een thuisblijfmama!

Mama zijn is de beste niet betaalde baan die er is. Hij is namelijk ONBETAALBAAR!

Afbeelding blog 'Ja, ik ben een thuisblijfmama!'

Ja, ik ben een thuisblijfmama. En ja, ik ben daar trots op. En ja, het was een bewuste keuze van mij en mijn partner.
Al in het begin van mijn zwangerschap hebben wij deze keuze gemaakt. Na mijn afstuderen (september jl.) zou ik voor mijzelf gaan beginnen. Ook lagen er plannen dat mijn partner voor zichzelf zou beginnen. De keuze wie van ons twee zou gaan werken was dus snel gemaakt. Door deze keuze was het financieel gelukkig ook haalbaar. 

Ondanks dat we dit naar iedereen al vrij snel kenbaar hebben gemaakt, krijg ik nog steeds vaak de vraag:
"En wat ga je nu doen, Kelly?'' Uhh, ik weet waar je op doelt. Je doelt op het feit wanneer ik een baan ga zoeken.
Nou, voor de zoveelste keer, over drie jaar, wanneer Quentin naar de kleuterschool gaat, dan ga ik een part-time baan zoeken.
''Ben je dan niet bang dat je in een isolement terecht komt?'' Nee, dat ben ik niet. Het leukste dat ik ooit gedaan heb in mijn hele leven, is voor mijn kind zorgen. En nee, je hoeft niet bang te zijn dat mijn wereld heel klein word, want ik ga iedere dag lekker wandelen, dus nee, de muren komen ook niet op me af. Daarnaast zie ik dus ook nog gewoon genoeg mensen naast mijn baby, want ook op visite gaan is geen probleem met een kleintje, en wanneer hij op bed ligt in de avond en papa is thuis, heb ik ook nog genoeg kans om met vrienden af te spreken of lekker wat baantjes te gaan trekken in het plaatselijke zwembad.
''Wat doe je dan zoal op een dag?'' (Ik kan er nog steeds niets aan doen, maar iedere keer wanneer ik die vraag krijg begin ik van binnen lichtelijk te koken, al laat ik dit niet merken.) Oké, ben je er klaar voor?
Ik ben iedere ochtend om 5 uur de wekker van mijn partner, omdat hij zelf nogal moeilijk wakker word. Als ik eenmaal wakker ben, kan ik niet meer zo goed de slaap vatten. Dus lig ik een beetje te woelen totdat Quentin wakker word.
Eruit, flesje klaarmaken, luier verschonen, flesje geven, en dan mag hij nog even een uurtje terug naar bed.
In dat uurtje vouw ik de was op, hang ik de was op, en zet ik een nieuw wasje aan. Soms is er nog even tijd voor een kop koffie. Dan Quentin uit zn bedje halen, poepluier verschonen, hem wassen en aankleden en dan gezellig samen naar beneden,
Daar krijgt meneer zijn fruithapje en spelen we even gezellig samen een half uurtje. Dan mag hij even in zijn wipstoel en Babytv kijken, zodat ik even kan stofzuigen. (Ik heb 4 katten, dus dit moet echt dagelijks). Daarna is het tijd voor zijn papfles. Als ik geluk heb, wilt hij daarna nog even een uurtje een dutje doen. Heb ik mooi de kans om de bovenverdieping even te stofzuigen en nog even snel dat wasje dat ik sochtends aan heb gezet op te hangen. (Meestal lukt dit laatste niet). 
Daarna gaan we lekker wandelen. Quentin vind het heerlijk in de wagen. Ik loop iedere dag naar ons plaatselijke winkelcentrum, en doe daar de boodschappen voor het avondeten. (De grote boodschappen bestel ik sinds mijn bevalling nog steeds online, dit bevalt erg goed) Al met al zijn we dan wel 2 uur samen onderweg, want het is best een stukje lopen.
Eenmaal weer thuis gekomen wilt Quentin graag weer zn fles, dus hoppa die maken we dan snel. 
Tegenwoordig wilt hij zn middagdutje alleen nog bij mij doen, dus zit ik standaard minimaal een uur aan de ban vast gekluisterd. (Even mjn bij-kom-momentje). Dan is het wachten op het moment dat hij zijn hoofdje optilt en mij met zijn mooie grote ogen en lieve lach aankijkt. Tijd voor zijn groenten! (Oh ja, ondertussen heb ik ook alweer 2 luiers verschoond, maar dit spreekt voor zich) Gezellig samen aan de eettafel. En daarna mag hij nog even in de wipstoel tv kijken, zodat ik eten kan koken en het op tafel heb staan als manlief thuis komt na een dag hard werken. Nog een fijn momentje. Even lekker samen eten. (Meestal krijg ik daar de kans niet voor want Quentin zn huilerige momentje is altijd als ik wil gaan eten.) Dus dan ga ik maar met hem naar boven en doe hem lekker in badje. Daarna het avondritueeltje, pyamaatje aan, weer naar beneden, in de wipstoel met een lekker warm dekentje erover en dan zijn papflesje. Rond een uur of 19.00 brengen wij hem samen naar bed.
Slaapzakje aan, tandjes poetsen en een dikke kus. En dan stoot ik mijn teen weer tegen de badstandaard. Dus badje leeggooien en oh ja die was die moest ik ook nog ophangen. Gelijk maar even een nieuwe aanzetten met de werkkleding van manlief. Naar beneden, want daar staat de afwas op me te wachten en de flesjes die weer voor de volgende dag klaar moeten staan. Ik probeer altijd rond 20:00 klaar te zijn. Maar dan irriteer ik me weer aan vlekken op de vloer en besluit ook nog even te gaan dweilen. Voor je het weet is het dan alweer 22:30 en heeft Quentin weer een schone luier nodig, en zijn flesje. Oh nee wacht, die laatste fles is er sinds een week vanaf. Maar zo ging het dus tot aan vorige week. Oké, de kattenbakken nog even doen en dan wil ik écht naar bed en heb ik wéér niet gedoucht. Komt morgen wel. Ik wil slapen!
En dan heb ik het nu over een normale dag. Er zijn ook dagen dat Quentin uit zijn doen is. Dan ben ik de hele dag aan het sussen en lopen met hem en geloof me, daar word je écht moe van. Wil je dat ik doorga? Want ik ben vast nog wat dingen vergeten. Maar dit is dus wat ik zoal op een dag doe. Dus nee, ik verveel me dus ook totaal niet! Want dat was vast je volgende vraag toch? En saai is mijn leven zeker niet. En zoals je merkt, ben ik ook niet lui.

Mama zijn is de beste niet betaalde baan die er is. Hij is namelijk ONBETAALBAAR! het betaald zich uit in liefde en de liefde die je voor je kind voelt, waar je je eigen behoeftes en idealen voor aan de kant zet. Mijn tijd komt nog wel/wel weer! Uiteraard hoef je hier geen thuisblijfmama voor te zijn, begrijp me niet verkeerd. Want ik heb ook ontzettend veel respect voor de werkende mama's. Petje af hoe zij alles weten te combineren! Alleen ik zou het niet anders willen.
Ik ben een thuisblijfmama, en ik ben er trots op!

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je