{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ja.. dat was dan toch weer een weekend Centerparcs :-)

Dit weekend zijn we (weer) naar Centerparcs geweest, wat is dat voor een weekendje weg met kids toch een geslaagde plek!

Afbeelding blog 'Ja.. dat was dan toch weer een weekend Centerparcs :-)'

Afgelopen weekend was het dan zo ver, we gingen samen met mijn schoonzus, zwager en de kinderen naar Centerparcs, naar Het Heijderbos om precies te zijn. Heerlijk even een weekendje weg, want de kerstvakantie was toch anders verlopen dan we hadden gehoopt!

Vrijdagmiddag, na school, zijn we direct doorgereden naar Centerparcs. Omdat we Friends zijn, konden we gelijk inchecken. Op dat moment leek het nog niet zo druk te zijn op het park, maar dat zou nog wel veranderen! Wij waren er al eerder dan onze familie, waardoor we eerste keuze hadden uit de 2 huisjes. Niet dat dat nou zo'n gigantisch voordeel was hoor, ze waren namelijk echt exact hetzelfde, op het huisnummer na dan. Maar goed, we mochten er dus wel als eerste eentje kiezen en we kozen de linker van de twee. Nadat de schoenen en de jassen uitgedaan waren, konden we allemaal een slaapplek uit gaan kiezen. De oudste twee wilden graag in het stapelbed en de jongste mocht dus in een gigantisch 2 persoonsbed gaan slapen. Hij bedacht trouwens de geniale oplossing dat mama dan wel bij hem mocht komen slapen en dat papa dan alleen in bed kon. "Goed bedacht knul, maar we leggen jouw olifanten knuffel wel bij jou in bed, goed?"

Na het verdelen van de slaapplekken, moest de auto nog uitgepakt worden, echt een perfect klusje voor papa. Dan kon mama, samen met alle kinderen, even gaan kijken of de televisie wel goed aangesloten was :-) En na het huisje grondig bekeken, gecheckt en ingewijd te hebben, gingen we dan op naar de plaza. Lekker even een drankje doen en een cakeje eten (en voor papa en mama een lekkere bitterbal). Toen we daar zaten, kwamen ook mijn schoonzus en zwager met de kids aan. 

Toen ook zij ingecheckt waren en alle spullen naar het huisje hadden gebracht, zijn we de jungle gaan verkennen. Een gigantische hal met daarin een nagemaakte jungle. Allemaal mooie en leuke klimtoestellen, waterpartijen en hier en daar wat dieren, echt prachtig. En tevens op bepaalde momenten, wordt het daar in de jungle ook echt het regenseizoen. Dan klinkt er onweer en komt er regen uit de hemel. Gelukkig niet op alle plaatsen, zodat we het nog redelijk droog konden houden! Om 17.00 uur ging de jungle sluiten, op de terugweg naar het huisje gingen we nog even snel langs de supermarkt om alle ingrediënten te halen voor het avondeten... Pannenkoeken! Tja, als je dan zo'n weekend weg gaat, horen daar natuurlijk ook een aantal lekkere maaltijden bij!

De eerste avond lagen de kinderen er bijtijds in, ze waren helemaal op! En wonder boven wonder, sliepen ze allemaal gelijk en was het de volgende ochtend netjes 7.00 uur dat ze wakker waren. Ik sliep helaas wat minder goed, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een gezamenlijk ontbijt, want dat was natuurlijk wel de bedoeling als we met z'n allen weg waren, gingen we weer op weg naar de plaza. Er was namelijk al snel besloten dat we lekker zouden gaan zwemmen. Stipt om 9.45 uur, de tijd dat het zwembad open zou gaan, waren we op de plaza, we konden dus gelijk gaan omkleden en het water in plonsen, heerlijk! Na 50x van de glijbaan, 20x van de wild waterbaan, 100 baantjes heen en terug en een kwartier in het bubbelbad, was het wel weer even genoeg geweest. Op naar het huisje om lekker te gaan eten. 

Na het eten even rust, de oudsten even een filmpje aan en de jongsten lekker naar bed. Om vervolgens, na het korte momentje van rust, weer naar de plaza te gaan voor een leuke Orry show. Prachtig, alle kindertjes worden vermaakt en alle papa's en mama's kunnen lekker genieten van een drankje. Top geregeld! Na de show keken we elkaar aan. "Wie heeft er zin om te koken? Niet allemaal tegelijk... niemand?? Okee.. dan halen we patat!" Dus heerlijk een patatje gegeten en daarna konden de kindertjes weer lekker naar bed. Deze avond sliepen ze nog eerder dan de eerste avond en het was de volgende morgen zelfs 7.30 uur. Doe mij nog maar een paar van deze dagen!

Toen was, voor ons, de laatste dag alweer aangebroken, een dag die van begin tot eind al volgepland was. Zwemmen, naar de manege, naar de jungle, bowlen, alles zou voorbij komen.. We begonnen met een lekkere gezamenlijk ontbijtje, gevolgd door een rondje aqua mundo (zwembad). Dat rondje zwembad duurde overigens ruim 2 uur :-) Geweldig om alle kindjes (en vooral ook de papa's) zo blij te zien in het zwembad en een mooie bijkomstigheid is dat mijn dochter even goed heeft kunnen oefenen voor zwemles.

Ook nu weer lekker geluncht en een momentje rust gehad, dat had iedereen wel nodig, want er moest nog gebowld worden! Elke keer verbaas ik mij weer over hoe slecht die bowlingbanen zijn, kuilen, oneffenheden, alles komt voorbij, maar dat mocht de pret niet drukken. Wij hebben een uurtje lol gehad en daar ging het om. Daar ging het hele weekend om en dat is zeker gelukt. Een top weekend; de kids hebben genoten, dus wij hebben genoten!

Gaan jullie ook weleens weekendjes weg met familie? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je