{{ message.message }}
{{ button.text }}

J. zijn eerste verjaardag nadert. Hallo verwijten!!

J. was bijna jarig. Omdat er zoveel spanningen waren rondom zijn doopfeest kozen mijn man en ik er voor om een weekend weg te gaan.

Afbeelding blog 'J. zijn eerste verjaardag nadert. Hallo verwijten!!' Achtergrond blur afbeelding

J. was bijna jarig. Omdat wij een weekend weg zouden gaan, waren een paar dagen eerder naar zijn ouders gegaan. Ik kwam met het idee om dat te doen, want de maanden voor J. zijn verjaardag hadden wij heel wat verwijten van zijn vader gehoord. Wij hadden zijn broertje ook gevraagd om te komen, zodat zij J. toch even voor zijn verjaardag hadden gezien.

Voordat wij naar het huis van zijn ouders gingen, sprak mijn man mij al aan dat ik normaal moet doen tegen zijn zusje. lk keek hem aan en zei "ik denk dat je dat beter aan haar kan zeggen en ik wil het zien dat je dat tegen haar zegt." Hij heeft haar toen een appje gestuurd.

Het broertje en schoonzus van mijn man waren al bij zijn ouders en ik ging naast het zusje van de schoonzus zitten. Tien minuten later kwam het zusje van mijn man binnen en zei hallo allemaal. Iets wat totaal niet gebruikelijk is in deze familie. Ik ben hier namelijk op gecorrigeerd toen ik iedereen met naam en toenaam gedag zei. De vader van mijn man zei toen tegen mij, in deze familie geven wij elkaar een hand. Niemand reageerde op haar, behalve mijn man, want hij werd apart door haar gegroet. Zij gaf het cadeautje van J. aan mijn man en feliciteerde ook alleen mijn man met de aankomende verjaardag van J.

J. was moe en was in slaap gevallen. Het zusje begon hierover opmerkingen te maken, alsof ik het express deed. Even later ging zijn zusje weg en ze zei weer alleen mijn man gedag en verder niemand meer. Kort er na ging het broertje van mijn man ook weg en wij bleven alleen achter.

Zijn vader wilde met mij praten. Ik antwoordde, ik wil niet praten en bovendien heeft het toch geen zin om met jullie te praten. Jullie blijven toch op dezelfde voet verder gaan en ik moet alleen veranderen, toch zei ik tegen mijn man. Dat heb je vorig jaar ook gezegd tegen mij. Zijn vader zei hierna dat ik geen respect heb. Ik reageerde niet op zijn verwijt en keek mijn man aan en zei, zullen wij naar huis gaan? Ik heb een weekend geboekt, welke ik met moeite heb kunnen betalen en ik ben niet van plan om dat te laten verpesten door jouw ouders. Mijn man zei tegen zijn vader dat hij moet ophouden. Kort hierna zijn wij weg gegaan.

Verrassend genoeg zei mijn man helemaal niks meer tegen mij. Ik werd een keer niet op mijn gedrag aangesproken.

Het verjaardagsweekend van J. was heerlijk ontspannen. Mijn man was ook een heel ander persoon en hij zei tegen mij. Je bent veranderd. Je bent anders gaan denken, positiever. Dat siert je. Ik keek hem aan en zei, wat bereik ik er mee om eeuwig en altijd negatief te zijn. Ik hoop dat jij het ook een keer wordt, positiever, en dat jij je ook zo gaat gedragen. Het is een lekker gevoel..

Was het elke dag maar zo dacht ik bij mij zelf. Zei mijn man dit maar elke dag tegen mij in plaats van mij dag in en dag uit de grond in te boren...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je