{{ message.message }}
{{ button.text }}

J. na de eerste omgangsweekend.

Het was maandag. J. kwam eindelijk thuis. Ik schrok toen ik hem zag en wist niet wat ik allemaal hoorde...

Afbeelding blog 'J. na de eerste omgangsweekend.'

Het eerste omgangsweekend was voorbij. Ik kon niet wachten om mijn mooie jongen in mijn armen te sluiten.

Met mijn ex had ik afgesproken dat hij 4 contactmomenten met J. heeft wanneer hij doordeweeks bij mij is. Ook ik had hetzelfde aantal contactmomenten met J. wanneer hij bij zijn vader is.

Zondagavond toen ik J. aan de telefoon had vertelde hij dat hij bij zijn oma en opa was. Meteen er na zei hij "mama ik ben bang". "Oma gaat jou slaan, niet naar papa huis komen mama". Mijn hart brak en ik stelde J. gerust en zei hem dat er niks zal gebeuren en ik niet naar zijn papa zal komen. Ik kon hem niet gerust stellen en hij huilde dat hij bij mij wilde zijn. Nadat ik met J. gesproken had, vroeg ik aan mijn ex wat hiermee en hiertegen gaat doen? Je kind zegt dat hij bang is voor je ouders. Blijf je daar nog steeds of ga je nu naar huis met hem. Het antwoord van mijn ex verbaasde mij totaal niet en zei "dit heb jij hem aangepraat, zodat hij niet met mij wilt zijn!" Ik wist niet wat ik hoorde. Aan de stem van mijn ex te horen, was hij dronken en had het voor mij geen zin om een discussie met hem aan te gaan. Ik zei prima, fijne avond. Weet wel dat ik dit bij Veilig Thuis zal aankaarten. Ik was ongerust en wist echt niet wat ik moest doen. Ik stuurde een app-bericht naar een agent die op ons dossier zat en vroeg om advies. Hij kon mij niet echt helpen, omdat mijn zoontje rechtmatig bij zijn vader verbleef. Ik heb de hele nacht wakker gelegen.

Het was maandag, J. kwam thuis. J. was zo blij om mij te zien. Ik schrok toen ik hem zag. J. had hele dikke ogen, rook niet fris, uitslag op zijn gezicht. Op de vraag wat er is gebeurd, kreeg ik geen antwoord van mijn ex. Hij zei ik zie niets, weet niet waar je het over hebt. Mijn ex vond het ook niet nodig om een overdracht te doen. Ik kleedde J. uit en zag dat zijn hele lichaam was open gekrabd, zijn billetjes rood waren en dat er zelfs nog ontlasting aan zijn billen zat. Deed hem meteen in bad. Tijdens het aankleden viel mijn kindje in slaap, zo moe was hij. Ik bleef naar hem kijken en zag hoe hij schrok in zijn slaap, hij schreeuwde in zijn slaap en zelfs huilde in zijn slaap. Vier uren later werd hij wakker. Nog steeds moe.

Op de vraag wat mijn ex heel het weekend met J. had gedaan, kreeg ik geen antwoord op. Op de vraag waarom hij niet kon af gaan, geen antwoord. J. had nergens last van wanneer hij bij zijn vader was, aldus mijn ex.

J. vertelde mij dat zijn oma zijn oma zijn mama gaat slaan wanneer zijn mama in Amsterdam zou zijn. Ook vertelde J. dat zijn oma heeft gezegd dat hij zij mama moet doodmaken. Ik wist niet wat ik hoorde en werd hier heel verdrietig van en huilde ook hier om.

Hoe kan je een onschuldig kind zulke dingen leren....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je