{{ message.message }}
{{ button.text }}

Is mijn angst terecht of onterecht?

Als je weggaat zonder kinderen, denk jij dan ook aan alle dingen die zouden kunnen gebeuren?

Afbeelding blog 'Is mijn angst terecht of onterecht?' Achtergrond blur afbeelding

Hiep hiep hoera, gisteren was mijn moeder jarig. Ze is 58 jaar jong geworden! Op haar verjaardag denk ik altijd even terug aan (nu) 7 jaar geleden. Toen was ik zwanger van onze oudste en bijna uitgerekend. Ik was op haar verjaardag wel aanwezig, maar toch ook weer niet. Lichamelijk was ik er wel, maar geestelijk verre van dat. Ik denk dat ik stiekem al wel aanvoelde dat de bevalling niet lang meer op zich zou laten wachten en dat bleek ook, want de volgende morgen braken mijn vliezen.

Maar even terug naar de verjaardag van mijn moeder. Ze weet nooit goed wat ze voor haar verjaardag wilt hebben, ze vindt het vooral leuk als haar kinderen en kleinkinderen langskomen. Nou, daar kunnen we gelukkig voor zorgen, dus zo gezegd, zo gedaan. Uiteraard hadden we wel een cadeautje meegenomen, een aantal prachtige tekeningen van de kleinkinderen, lekkere chocolaatjes, een boekje over oma en een cadeaubon van de juwelier. Ze was helemaal blij verrast, dus we hadden goed onze best gedaan.

Toch is er één ding wat ze graag zou willen, namelijk een keer met z’n allen naar New York en dan het liefste als ze 60 jaar wordt. Dit idee is een aantal jaar geleden ontstaan, dus inmiddels is iedereen al aan het sparen geslagen. Aangezien mijn kinderen dan nog steeds best jong zijn en er misschien al meerdere kinderen zijn gekomen bij mijn broer of zus, is er afgesproken dat dit tripje gemaakt gaat worden zonder kinderen. Natuurlijk, logisch, met kinderen ben je behoorlijk beperkt, maar toch…

Ik weet inmiddels dat ik het best wel een paar daagjes zonder mijn kinderen red, maar daar zit mijn twijfel ook niet. Mijn twijfel zit hem in het feit dat we met z’n allen in het vliegtuig gaan, zonder mijn kinderen. Ik heb geen vliegangst, maar ik ga er ook niet voor mijn lol in en dan te bedenken dat heel MIJN familie dan in datzelfde vliegtuig zit, dat beangstigd mij. Natuurlijk wil ik wel graag met z’n allen in één vliegtuig, dat is toch het aller gezelligst, maar wat nou als het vliegtuig neerstort? Dan zijn mijn kinderen niet alleen wees, maar missen ze ook gelijk mijn deel van de familie.

De laatste tijd merk ik sowieso dat ik mijn veel meer met dat soort dingen bezig ga houden, wat als.. Ik weet het, zo maak je jezelf alleen maar gek, maar is dat het alleen? Is het niet zo dat er ergens wel een kern van waarheid in zit en we ons dan misschien toch maar wel moeten verdelen over meerdere vliegtuigen?

Wat vinden jullie?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je