{{ message.message }}
{{ button.text }}

Is het dan eindelijk zover...?

"Ik ben even aan het nadenken of het een spoed keizersnede wordt of dat wij je gaan inleiden" aldus de gynaecoloog

Afbeelding blog 'Is het dan eindelijk zover...?' Achtergrond blur afbeelding

De volgende dag moest ik weer naar het ziekenhuis voor een groeiecho en een CTG. De CTG was altijd goed, hoeveel stress ik ook had. In het huishouden deed ik gewoon ook alles en het ging prima.

De gynaecoloog maakt de echo en zag dat de baby niet was gegroeid. Hij vertelde mij dat de baby niet was gegroeid en hij voerde de gegevens in. De internist had mij al geadviseerd om insuline te spuiten. Hier was ik een week mee bezig. Mijn suikerwaarden waren voor de rest heel goed. Het verbaasde de gynaecoloog dan ook dat de baby niet groeide.

Op een zondag waren wij bij een oom van mijn man. Hij had ons uitgenodigd om langs te komen. Zijn ouders en broertje met zijn vrouw waren ook uitgenodigd. We zaten met zijn alle in de serre en de tante van mijn man had een taart gekocht en die werd aangesneden. De moeder van mijn man deelde deze uit en sloeg mij over. Mijn man vroeg aan mij, wil jij geen stukje? Ik had ook trek in een stukje taart en vroeg aan zijn tante of er nog taart over was. Zij zei ja heb je niet gekregen? Ik zei nee ik ben overgeslagen, geen probleem ik pak een stukje voor mijzelf. Ik liep langs zijn moeder naar de woonkamer en ik hoorde haar tegen mijn man zeggen "ik dacht dat ze door haar zwangerschapssuiker geen taart mag." Ik zei ik heb zwangerschapssuiker dat betekent niet dat ik helemaal geen suiker mag. Ik heb er verder niks meer over gezegd. Onderweg naar huis zei mijn man dat hij het gedrag van zijn moeder heel raar vond en haar zou vragen waarom ze dit had gedaan.

De donderdag er op 27 augustus 2014 moest ik weer voor controle naar het ziekenhuis. Kreeg weer een groeiecho en een CTG. De CTG was goed. Uit de echo bleek dat de baby helemaal niet was gegroeid na de laatste groeiecho. De gynaecoloog zei dat hij het aan het overwegen was om een spoed keizersnede uit te voeren of mij in te leiden. Hij koos voor het laatste en keek of ik ontsluiting had. Geen ene cm ontsluiting. Hij belde naar de kraamafdeling en vroeg of er voor vanavond een plekje was voor een patiënt. Hij hing op en zei ga lekker naar huis, morgen heb jij je baby in je armen.....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je