{{ message.message }}
{{ button.text }}

Is dit het moment waarop ik weer buitenshuis ga werken?

Is dit het moment waarop ik weer terug het werkveld in ga? Stiekem hoop ik van wel!

Afbeelding blog 'Is dit het moment waarop ik weer buitenshuis ga werken?'

Sinds ik mama ben, heb ik mijn werk daar ook op afgestemd. Bij alle drie de kinderen was de start niet zoals je hem zou verwachten, waardoor mijn prioriteit toch echt thuis lag in plaats van buitenshuis te gaan werken. Ik ben van oorsprong pedagoge en heb in de jeugdhulpverlening gewerkt, maar dit sloot toen mijn kinderen geboren werden gewoonweg even niet meer aan bij mijn privé situatie.

Een aantal jaren heb ik met heel veel plezier als gastouder gewerkt, perfecte te combineren met de 'medische' zorg die mijn kinderen nodig hadden en tot op heden is dit het geval. Maar waar ik dit aan de ene kant met veel plezier doe, begint het toch steeds meer en meer te kriebelen om weer meer uitdaging in mijn werk te krijgen en dit ook weer meer buitenshuis te gaan doen. Ik heb een HBO opleiding en vind het erg prettig om mijn hersens te laten werken en daarnaast ben ik ook wel weer toe aan collega's. Het ideale moment zou voor mij over een jaar zijn, als mijn jongste krummel ook naar school zal gaan, maar daar was vorige maand in één keer de perfecte vacature voor mij. Namelijk als consulent bij een gastouderbureau. Nu dus aan de andere kant van de tafel. En nog voor 16 uur in de week ook, perfect te combineren met mijn privé situatie!

Dus de stoute schoenen aangetrokken en me gebogen over een goede sollicitatiebrief. In mijn achterhoofd houdend dat ik waarschijnlijk 1 van de hele vele sollicitanten zou zijn, heb ik mijn sollicitatiebrief en mijn CV verzonden. En daar was dan 2 weken terug ineens de bevestiging in mijn mailbox dat ik op gesprek mocht komen! Ik kon wel een gat in de lucht springen, want ondanks dat ik mezelf wel een geschikte kandidaat achtte, was ik er toch van uit gegaan dat ik niet uitgenodigd zou worden.

De afgelopen 2 weken heb ik veelvuldig het sollicitatiegesprek in mijn hoofd al gevoerd. "Wat zijn mijn positieve eigenschappen en wat zijn mijn verbeterpunten? Waarom heb ik gesolliciteerd op hun vacature? Waarom ben ik geschikt voor de functie?" Allemaal vragen waar ik al een antwoord op probeerde te verzinnen. Hoe kan een mens zichzelf gek maken?!

Gistermiddag was het dan zover, om 15.00 uur stond mijn sollicitatiegesprek gepland. Maar wat moest ik nou aantrekken? Zou ik gaan voor een tikkeltje casual of toch voor net? Uiteindelijk ben ik in het midden uitgekomen en heb ik een net jurkje aangetrokken met een paar stoere laarzen er onder. 

Het gesprek begon eigenlijk gelijk al heel losjes. De meneer van de HR afdeling ging wat te drinken halen, terwijl ik met de manager al een beetje in gesprek kwam. Hierdoor werd het ijs al redelijk gebroken en ebden mijn zenuwen gelukkig al wat weg. En waar ik bovenstaande vragen tot in den treuren voorbereid had, kwam niks van dit alles aan bod hihi. Het was gewoon een erg prettig gesprek, waarin mij uiteraard een aantal lastige situaties voorgelegd werd. En ik moet zeggen dat ik mij daar toch eigenlijk redelijk uit te praten wist.

Met een voldaan en goed gevoel reed ik naar huis, wel in mijn achterhoofd houdend dat er nog meerdere kandidaten zijn voor de functie. En hoewel ik in eerste instantie mijzelf had voorgenomen om weer buitenshuis te gaan werken als mijn jongste krummeltje naar school zou gaan, zou ik nu toch ontzettend teleurgesteld zijn als ik het niet zou worden. Voor het weekend krijg ik het verlossende antwoord nog te horen! Duimen jullie mee? 

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je