{{ message.message }}
{{ button.text }}

Is dit een rouwproces?

Je gevoel kan zo intens zijn dat je er geen kant mee op kan ... de klap komt altijd later!

Afbeelding blog 'Is dit een rouwproces? ' Achtergrond blur afbeelding

Na 3 onverwachte zwangerschappen dacht ik wel compleet te zijn als gezin dus hop een spiraal laten plaatsen aangezien wij blijkbaar ondanks de pil en nuvaring een goede match zijn zal het spiraal zijn werk wel doen!

In 2009 na een verschrikkelijke menstruatie met heftige buikpijn met spoed opgenomen en daar blijk ik een buiten baarmoederlijke zwangerschap te hebben van 9 weken ... de angst, de pijn maar zeker het emotionele gebeuren hakt er zwaar in! Dit kleine mensje is zelf gestopt met groeien en ineens is daar een klein rouwproces. Ookal had ik hierbij weer niks in te brengen en heeft het spiraal op een bizarre manier zijn werk gedaan ... ik ben intens verdrietig omdat dit kleine mensje niet bij ons opgroeid, niet mag genieten van ons gezin, de warmte & liefde ...

Mijn wederhelft was duidelijk opgelucht ookal vond hij het voor mij rot hij was duidelijker dan ooit, wij zijn compleet! Nadat het HCG hormoon afnam en het vruchtje door mijn lichaam zelf werd "opgeruimd" stond ik met lege handen in huis en aangezien mijn man duidelijk was dacht ik niks uit te lokken  en acuut alle babyspulletjes die we hadden te verkopen of weg te geven! 

In 2010 werd ik zwaar ziek, eerst dacht ik een heftige buikgriep te hebben maar dit stopte niet van april tot eind november flink wat onderzoeken verder en kilo's afgevallen te zijn wordt ik opnieuw opgenomen en kwam men tot de conclusie dat alle holtes in mijn buik gevuld waren met push ook mijn baarmoeder! 

Na 3 weken ziekenhuis mocht ik naar huis, het gevaar was geweken en mocht elke week terug voor controle en bij de laatste controle kwam het hoge woord eruit ... de kans dat je vervroegd in de overgang gaat is groot, mocht je nog een zwangerschap overwegen dan moet dat rap ....

Zo dan ik had niet gedacht dat dit er zo zou inhakken ... had ik leeftijdtechnisch gezien ( 30) al 3 kinderen maar wilde ik nog wel een kindje? Jullie herkennen het vast als ik zeg dat je met 3 kids altijd aan het rennen en vliegen bent, heb ik bijzonder weinig tijd gehad om mijn bbm zwangerschap te verwerken en nu dan dit ... daar waren de waterlanders en nu weet ik wat ze bedoelen met de klap komt later! Met grote snikken en lange halen waren de tissueboxen niet aan te slepen.... en mijn liefje begreep er niks van! Wees blij dat je nog leeft, dat je 3 dochters hebt die gezond zijn en dat het leven je toelacht! Een 4e kindje hoefde van hem absoluut niet! 

Inmiddels zitten onze dames op de basisschool en denk ik na verloop van tijd mijn lege nest op te vullen door 40 uur te gaan werken ... alles om maar niks te voelen, niet weer in huilen uit te barsten of een verwijt te maken naar mijn lieve en tot op zekere hoogte begripvolle man!

Zodra ik om mij heen hoor dat vrienden en vriendinnen " proberen" zwanger te worden knik ik begripvol ... zeg dat ik blij voor ze ben en hoop dat ze een prachtig & gezond kindje mogen krijgen maar mijn hart huilt! Nooit gedacht dat dit gevoel zo overweldigend zou zijn en eigenlijk is het niet eerlijk, ik heb 3 dochters en mag niet klagen! 

Ik heb discussies gevoerd met manlief, met de voors en tegens op een briefje erbij, ik heb gehuild totdat ik niet meer kon en ik heb heel even gedacht is dit het waard om zo'n druk te zetten op mijn relatie? Ik ben bij de huisarts geweest voor anti depresiva die ik niet kreeg ... voelen & praten is beter dan niks voelen en wegstoppen dan komt de klap wederom later was zijn conclusie maar met wie dan iedereen verslijt me voor gek! 

De conroles bij de gynaecoloog werden verplaatst naar 1 keer per jaar mits ik pijn had, de bbm zwangerschap heeft littekenweefsel in mijn eierstok veroorzaakt waardoor er cysten ontstaan van behoorlijke grootte... zodra ik dacht dat de overgang was begonnen kon ik contact met hem opnemen om eventuele opties door te spreken! 

To be continued ... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je