{{ message.message }}
{{ button.text }}

Intake voor de Emdr. Wat een ramp was dat!

Ik wil een emdr gaan doen om het afgelopen jaar en m.n. De eug goed te verwerken. Maar door veel fouten verlies ik het vertrouwen.

Afbeelding blog 'Intake voor de Emdr. Wat een ramp was dat!' Achtergrond blur afbeelding

Na een miskraam en eug ( zware operatie met gevolg verwijderen eileider)heb ik totaal niet kunnen genieten van de zwangerschap. Nu Sophie geboren is wil ik een emdr gaan doen( op advies van de poppoli) om een beetje te voorkomen dat ik met een eventuele volgende zwangerschap me weer zo voel.

Eerst langs de huisarts voor de verwijzingsbrief van de pop poli. Thuis lees ik de brief eens rustig door. Ik val zowat van mijn stoel af als ik het lees. Er staan veel fouten in! Maar de grootste fout is toch wel dat er staat dat mijn partner is overleden. Ik lees het stukje een paar keer door. Dan lees ik het voor aan mijn partner! Hij kijkt me raar aan.  Hoe hebben ze dit erin kunnen zetten. Vooral omdat de brief een beetje tegenstrijdig is. Later staat er namelijk dat ik een goed huwelijk heb. We blijven erover praten. We zijn het erover eens dat het moet zijn: vriend van partner overleden.  ( een vriend van ons is in dezelfde periode overleden. Dat moesten we ook nog verwerken). Maar hoe kan het dat niemand de brief door leest en denkt dit klopt niet?! 

Vorige week had ik een telefonische intake. Ze vroeg naar de eug en ik legde uit hoe dat was gegaan. Dat ik daardoor een angst heb gekregen. Daarna vroeg ze over de abortus de eerste keer. Abortus?  Dit is een behoorlijk verkeerde woordkeuze voor iemand waar een kindje zo gewenst is maar het eerst niet lukte. Ik werd behoorlijk boos aan de telefoon.  

Nu ben ik er nog steeds over aan het nadenken. Moet ik deze emdr wel gaan doen bij deze instantie. Want het vertrouwen word er zo wel minder in. Wat een chaos. Ik weet dat mensen fouten kunnen maken. Maar blijf het bizar vinden dat ten eerste schijnbaar niemand die brief heeft nagelezen en ten tweede je zou verwachten met een intake dat ze zich wel goed zouden inlezen. Ojaaa en als ik het uit mijn dossier wil hebben moet ik een klacht indienen. Want daar wil ik mijn energie aan spenderen op dit moment.

Nu goed nadenken en mijn gevoel volgen. Hebben jullie wel eens in zo'n zelfde situatie gezeten?  En wat heb je toen gedaan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je