{{ message.message }}
{{ button.text }}

"Ik wil een dikke, vette buik!"

Zo'n vies, dik, blubberig middenrif... "Waar kan ik tekenen? Doe mij er maar één!"

Afbeelding blog '"Ik wil een dikke, vette buik!"'

En ze zei, "Ik wil het liefst een hele dikke buik hebben. Niet een beetje een dikke. Nee, een enorme! Zo één dat je jezelf door de deuropening moet persen! Zo'n kwabberige, met allerlei rollen. Zodat je je riem niet meer ziet. Zó vet, dat zelfs je gulp verdwijnt. Dat je maanden later, wanneer iemand je helpt zo'n vetrol op te tillen om er eens goed schoon te kunnen maken, dat je zegt, 'Oh dáár is dat muntje van de Albert Heijn, wat in het winkelwagentje past!' Ja. Daar ben ik nu hard voor aan het eten. Frituurhappen, snackbar, MacDonald's, en de chocolaterie."

Persoonlijk ken ik niemand die deze uitspraak zou doen. 

En toch...

Hoewel ik elke dag opsta met het voornemen erg actief te zijn, gezond te eten, en ik voor de spiegel trots kijk hoéver en hoe strak ik mijn ooit platte buik weer tafelblad-achtig kan doen lijken...toch doe ik soms juist het tegenovergestelde.

Dan sta ik in de gang, en kijk abrupt naar beneden. Naar mijn ontspannen, bolle buikje, het restant van Baby z'n eerste nest, en duw zachtjes mijn handen eroverheen, naar elkaar toe, als in een hartje. Zo zag het eruit toen ik zwanger was, en je net begon te zien dat ik een baby droeg. 

Ondanks ALLE ongemakken (poeh, poeh, wat waren dat er veel. Wat heb ik het onderschat hoe zwaar het is om negen maanden als babyfabriek te werken), mis ik het zwanger zijn nog steeds. Het was de meest magische ervaring die ik ooit heb meegemaakt. Mijn baby. In mij gegroeid, uit iets wat niet met het naakte oog waarneembaar was. Tot een prachtig bouwpakket. Blakende gezondheid, klassieke perfectie. 

Mijn baby is mijn grootste prestatie. 

Hopelijk zal ik het ooit nog een keertje mee mogen maken. (Maar dan in een luxe landhuis met grote, groene gazonnen eromheen en schattige katten en andere dieren (een ezel!) en lieve nannies die met mijn oudste kindje kunnen spelen, samen met de andere kinderen uit de buurt, in onze privé speeltuin, terwijl ik heerlijk ontspannen en zonder geldzorgen een manicure krijg door onze aan-huis beautician, en dat mijn geliefde later thuis komt na een vrolijke en monogame dag op zijn werk, eventjes met onze oudste stoeit, waar hij ook veel van houdt alsof het zijn eigen kind is, en vervolgens mijn voeten masseert en vraagt, "Lieverd, wat zeg je van een weekje naar Bali met z'n drieën?")

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je