{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik kreeg de mommy wars tag

Onder de mama bloggers gaat de mommy wars tag in de ronde. Een strijd tegen de wars! Respect voor iedereen! Elke keuze en situatie.

Afbeelding blog 'Ik kreeg de mommy wars tag' Achtergrond blur afbeelding

Oh jee ik ben getagd, de mommy wars tag. Voor de mensen die niet weten wat de mommy wars (mama oorlog) zijn, er lijken overal twee groepen te ontstaan. Mensen die geen respect hebben voor de ander zijn keuze of situatie. Wij bloggers willen laten zien dat alles niet zo zwart wit is en dat overal wel een verhaal achter zit.

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?
Ik heb beide kinderen met alle liefde borstvoeding gegeven. De keuze voor borstvoeding voelde natuurlijk en goed voor mij. Anne heb ik acht weken (haar hele leven) borstvoeding gegeven maar wel in combinatie met fles. Het was niet dat ik niet genoeg melk had, het was omdat ik het lichamelijk heel zwaar had. Ik heb namelijk een zware hellp gehad. Anne heeft na de bevalling nog ruim een week op de neonatologie gelegen omdat ze bloeddrukverlagende medicatie van mij had binnen gekregen.
Wout heeft ruim negen maanden borstvoeding gekregen. Toen besloot hij geen borstenman meer te zijn en greep naar de fles. En wanneer deel drie uitkomt, krijgt deze ook weer borstvoeding. Ik vond het heel intiem om te doen en het voelde goed.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?
In zijn eigen bed. Dit om de reden dat het bij ons in bed niet veilig is. Jeroen slaapt heel vast, ons bed is maar 140 cm breed en we af en toe een borreltje drinken. Ook moet ik zeggen dat het idee bij mij eng klinkt. Ik begrijp waarom mensen het doen hoor. Met borstvoeding is het makkelijk. Maar dan zou ik eerder voor co-slapen kiezen. Niet dat, dat zou werken voor Wout aangezien hij zelfs in zijn bed een stuiterbal is en dan zo tussen ons in of op ons zou slapen. De eerste maanden sliep Wout wel op onze kamer. Anne kon dat helaas niet omdat onze slaapkamer in ons appartement zo klein was dat er nooit een wieg bij op zou hebben gepast.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?
Kant en klare, ik ben echt veel en veel te lui voor wasbaar. Het lijkt me echt wel wat, maar dan moet ik veel consequenter zijn met de was. En de was wil wel eens een halve week tot een week blijven liggen.Btw moet ik zeggen voor elke low budget zwangere, vraag “luier bonnen”cadeau. Scheelt heel veel geld

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?
Beiden. Ik hou van houten speelgoed, maar als je af en toe irritante cadeau`s geeft zoals v-tech wat mega irritant is met die blije geluidjes die niet stoppen. Ja dan kan je het ook terug verwachten. Dus daarom heeft Wout beide.

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Fruit komt bij ons nooit uit een potje. En avondpotjes is alleen als we bijvoorbeeld weggaan of als Jeroen en ik pittig eten hebben. Wat ik wel vaak doe is een pan eten maken, en daar zelf potjes van maken.

Dragen of wagen?
De buggy noem ik onze boodschappen wagen. Verder is dragen een liefde geworden. Het voelt voor mij heel veilig. De kleine dicht tegen me aan zodat ik hem altijd voel.

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?
Pfffff daar ben ik nog helemaal niet toe. Maar dat ligt helemaal aan Wout. Spelenderwijs maakt hij al kennis met het potje. Als ik naar de wc ga kruipt hij achter me aan. Dan zet ik hem voor de gein op het potje die dan tegen over mij staat. Stil zitten kan die niet. Maar geloof een beetje in monkey see monkey do.

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?
Beide niet. Ik ga los op marktplaats en de tweedehands winkel in mijn wijk. Is miskoop kost dan een keer 50 cent. Ik wil wel eens wat nieuws halen, maar dan is het zeeman of wibra.

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drilsergeant?
Op dat punt ben ik nog niet. Maar denk dat er altijd wel ruimte is voor onderhandeling. Wout is nu in de ontdekkingsfase en heel vaak moet ik nu nee zeggen. Maar hij moet leren niet aan de radio te zitten en op de bank te springen. Het is een fase…..

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?
Huilen geloof ik niet in. Een kind huilt om een reden. Bij de eerste snik sta ik niet gelijk naast hem. Dit omdat hij nu nep huilen heeft ontdekt en dit ook doet als die iets niet mag. En als hij net in bed ligt dan moppert die soms even, ik laat hem wel mopperen. Maar mijn hart doet pijn als hij echt huilt en dan sta ik ook echt naast hem!

Deze tag is bedacht door mamazoektuit

XMoeke 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je