{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik heb soms het gevoel dat ik er zo alleen voor sta.

Moet ik het meer “ loslaten” allemaal? Ondanks dat ik daarmee het gevoel heb dat dat niet het beste is voor mijn meisje?

Afbeelding blog 'Ik heb soms het gevoel dat ik er zo alleen voor sta.' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb soms het gevoel dat ik er zo alleen voor sta.

Ik zal beginnen met mijzelf voor te stellen; Ik ben L. en sinds maart dit jaar mama van het mooiste meisje van de wereld S. Ook ben ik al jaren samen met F. We hebben beiden een leuke baan, een mooi huis en een kat K. We kunnen lekker leven, niet dat we alles kunnen doen wat we willen, maar we hebben het “goed voor elkaar”zal een ander denken. F. en ik gaan way back, hebben heel wat dalen overleefd en hebben samen bewust gekozen voor het ouderschap. S. is nu 9 maanden oud.

Ik vind het moederschap het mooiste wat me ooit is overkomen. Hoe zwaar het soms ook is, mijn dochter is mijn alles. Als anderen mijn vragen hoe het is omschrijf ik het als het volgende: Ik houd heel veel van F. maar wat ik voor S. voel kan ik niet omschrijven. Dat moet je zelf meemaken om het te ervaren. Vanaf het moment dat S. geboren is, is de knop bij mij om gegaan. Ik was gelijk mama. Ik doe alles om mijn meisje te beschermen, haar blij, gelukkig, tevreden te zien.

Vanaf het begin heb ik ook “last”gehad van het “oerinstinct“ , ik vertrouwde niemand mijn meisje toe, ik weet immers wat het beste is voor haar. En nog steeds, sla ik daarin volgens mijn man af en toe door.

Ik vermijd het liefst drukke situaties. Als ik moeders zie met baby’s in een volle metro of op een drukke markt denk ik gelijk; arm kind. Ik heb vanaf het begin het gevoel gehad dat S. een gevoelig meisje is en niet goed tegen drukte kan. Als we bv een druk weekend hebben gehad is ze een dag of 2 van slag. Ik vind dat dan zielig voor haar en egoïstisch van ons als ouders, waarom moet zij daar onder lijden?

Mijn man vind dat ik me maar aanstel volgens hem zijn zulke situaties onoverkomelijk en moet S. er maar aan wennen, er over praten gaat ondertussen niet meer, hij zegt nu; ik ga de discussie niet meer met je aan. De relatie tussen mij en F. word er ondertussen niet beter op, diverse situaties zorgen voor veel spanningen, irritaties en ruzies. Ik zal in de komende blogs verschillende situaties vertellen die zich hebben voorgedaan, zouden jullie mij kunnen helpen en voorzien van feedback? Stel ik me echt zo aan? Moet ik het meer “ loslaten” allemaal? Ondanks dat ik daarmee het gevoel heb dat dat niet het beste is voor mijn meisje?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je