{{ message.message }}
{{ button.text }}

IK heb hulp nodig, alle hulp die ik kan krijgen!

Ik heb minimaal 40.000 handtekeningen nodig! Er moet iets veranderen! help mee!

Afbeelding blog 'IK heb hulp nodig,  alle hulp die ik kan krijgen! ' Achtergrond blur afbeelding

Als een kindje na een zwangerschap van ten minste 24 weken levenloos wordt geboren, zijn de ouders verplicht hier aangifte van te doen. Hoe kunnen ouders verplicht worden gesteld hun levenloos geboren kind aan te geven en te begraven/cremeren wat volgens de wet niet heeft bestaan? Zo staat beschreven in het Burgelijk Wetboek boek 1.

Titel 1. Algemeene bepalingen

Artikel 2:

Het kind waarvan een vrouw zwanger is wordt als reeds geboren aangemerkt, zo dikwijls zijn belang dit vordert. Komt het dood ter wereld, dan wordt het geacht nooit te hebben bestaan.

Dit kan en moet anders! Een kind in de baarmoeder heeft zeker wel bestaan, geleefd en een band opgebouwd met zijn/haar ouders, broer en/of zus, en hun naasten! Levenloos geboren kindjes hebben ook het recht om "te hebben bestaan" en hebben zij het recht op een officiële geboorte!(levenloos geboren kindjes worden op dit moment niet in het geboorteregister geregistreerd ) terwijl de definitie van "geboorte" of "geboren" is: - het ter wereld komen. Er staat nergens beschreven dat dit levend moet zijn! 

Met deze petitie komen we op voor alle levenloos geboren kindjes en hun ouders die vinden dat hun kindjes wel hebben bestaan! Alleen die op dit moment volgens de wet "worden geacht niet te hebben bestaan". 

Ook zal de erkenning de ouders helpen in hun rouw verwerking. 

Stel je voor: geheel onverwacht overlijd je kindje na een goede zwangerschap van 39 weken, de moeder moet natuurlijk bevallen van haar zoon. Echter komen deze ouders er in het gemeentehuis achter dat er geen geboorte aangifte gedaan mag worden. Er wordt alleen een "akte van levenloos geboren kind " opgemaakt. Dit houd in dat hun zoon niet wordt geregistreerd in het BRP  (basis registratie personen ) Hun zoon is niet geregistreerd, er staat dus nergens geregistreerd dat ze een (overleden) zoon hebben. 

Vind je dit ook onbegrijpelijk en oneerlijk?

Teken dan deze petitie!:

.handtekening kan je zetten via deze link!

Delen mag, heel graag zelfs!

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je