{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ga de strijd niet aan.

Nee, echt niet.

Afbeelding blog 'Ik ga de strijd niet aan.'

Ik ben altijd wel wat onzeker over mijn opvoeding: "doe ik het wel goed?", "Krijgt Senn genoeg aandacht?", "Is Senn blij?", maar als ik dan dat blije snoetje zie, dan weet ik dat het goed zit en dat Peter en ik weten hoe Senn in elkaar steekt. 

Een lijn trekken in de opvoeding is soms lastig. Want wat sta je toe en wat niet? Waar ligt die grens? Gelukkig denken Peter en ik hierover bijna altijd hetzelfde, we hebben dezelfde grens en weten hoe we moeten handelen als Senn toch te ver gaat. Ja, dan zijn papa en mama echt de baas en gaan we de strijd aan. Want nee, je mag niet tegen de televisie slaan en nee je mag niet ons of andere mensen slaan. Jup, die strijd wordt gestreden. 

Maar één specifieke strijd gaan wij niet aan: eten. Senn heeft natuurlijk wel een kleine geschiedenis met eten en hierdoor kwam het pas dat hij rond de 1 jaar goed at en tot onze grote opluchting lust hij echt alles! Woeeeei! Maar Senn is wel met perioden een slechte eter, voornamelijk het avondeten is dan echt drama. Hij wilt niets, wordt boos en verdrietig, zo lastig. Wij hebben toen de knoop doorgehakt, super lastig. Want ergens gaat het tegen je gevoel in om 'zomaar' toe te geven aan je kind, maar het bleek de juiste oplossing te zijn. Deze perioden komen op als poepen, duren hooguit een week en daarna gaat het weer tijden goed. In deze week bepaalt Senn wel zelf wat hij eet in de avond. Althans, we geven hem eerst het prakkie wat wij in gedachten hadden en als blijkt dat hij het weigert, dan sluiten we een deal. Drie happen en daarna mag jij je broodje met noem maar op. Ja, Senn wilt dan altijd brood met pindakaas, worst, roomkaas (grapje, hij denkt roomkaas, het is soja boter), appelstroop of groentenspread, of alles bij elkaar. Jup, ook dan eet hij het. Laatst had hij pindakaas met boterhamworst, kan gewoon.  

Prima kind, want ik ben dan al lang al blij dat hij eet in verband met zijn gewicht. Er gaan rustig twee of drie broodjes in en de dag erna proberen we het opnieuw. De dag dat hij wilt eten wat wij hem geven komt vanzelf weer, die strijd is het niet waard. Eten moet leuk blijven toch? En we weten gelukkig dat deze perioden nooit lang duren! 

Eet jouw kindje goed? En ga jij de strijd aan met eten?


👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je