{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik begrijp het niet...

Mijn dochter kijkt opgetogen en met rode wangen van opwinding naar de tv. Mij bekruipt ineens een heel verdrietig gevoel...

Afbeelding blog 'Ik begrijp het niet...'

Vandaag kwam hij dan eindelijk weer in Nederland aan, onze Goedheiligman met zijn pieten. Al een week telde mijn dochter de dagen af, wat keek ze er naar uit. Het Sinterklaasjournaal wordt minimaal 2x per dag bekeken en het doet haar er echt niet toe welke kleur de pieten hebben. Ze heeft 1 keer een vraag gesteld over een witte piet en nadat ik daar heel eerlijk op heb geantwoord dat sommige mensen liever witte pieten wilden, was het goed. Zij geniet, vindt het prachtig en kijkt nu al uit naar het zetten van haar schoen. Voor haar is het één groot feest...

Hoe anders is de werkelijkheid. Voor-en tegenstanders van dit geweldige kinderfeest die haat zaaien, verdeeldheid creëeren en alles aangrijpen om te rellen. De angst van ouders, de vele beveiligers en politiemensen die onherkenbaar bij onze Goedheiligman in de buurt lopen... Er is gehoor gegeven aan het feit dat er mensen zijn die zich niet prettig voelen bij een èchte zwarte piet, deze mensen zijn naar mijn idee dit keer ook daadwerkelijk serieus genomen, maar het is nog niet genoeg. Het zal ook nooit genoeg zijn. De mensen die zich zo misdragen op een dag als vandaag, zijn er alleen maar op uit om dit kinderfeest kapot te maken en teniet te doen.

Dat maakt mij verdrietig en ik vraag me vooral ook af wat deze mensen bezielt. Blijkbaar hebben zij geen warme herinneringen aan dit geweldige feest als kind. Misschien is het wel afgunst, want waarom doe je er anders zo keihard je best voor om het alle andere kinderen te ontnemen?

Ik weet het niet... Wat ik wel weet, is dat dit een magische tijd voor kinderen hoort te zijn en dat wij daar als ouders zoveel mogelijk ons best voor moeten doen. En dan hoop ik maar dat deze ellenlange, jaarlijks terugkerende discussie toch echt snel een keer zachtjes uitdooft en dat onze kinderen nog lang van dit geweldige kinderfeest mogen genieten. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je