{{ message.message }}
{{ button.text }}

If you don't like where you are...Move!

​De kogel is door de kerk. We gaan ons huis te koop zetten en gaan terug naar waar we vandaan komen.

Afbeelding blog 'If you don't like where you are...Move!'

Inmiddels is het alweer 6 jaar geleden dat we in dit dorp zijn komen wonen. Vanwege het werk van mijn man was het nodig om dichterbij te gaan wonen. Hij had immers storingsdienst en moest binnen een bepaalde tijd op zijn werk zijn. We gingen zoeken naar een leuk plaatsje dichterbij zijn werk, ik wilde echter niet volledig richting zijn werk. Dus de kaart erbij gepakt en gekeken wat een handige plaats zou zijn. Vervolgens daar naartoe gereden en rond gelopen. Een prachtige kindvriendelijke omgeving, waar we het best naar onze zin zouden kunnen hebben.

Na een paar maanden een mooi huis gekocht en we konden gaan verhuizen. We gingen er voor, maar toch voelde het voor mij niet helemaal goed. We zeiden tegen elkaar: “we geven het minimaal 3 jaar en als we niet kunnen aarden, dan gaan we terug”. Inmiddels zijn we 6 jaar verder en kan ik hier nog steeds niet aarden. Het dorp, de mentaliteit, de weinige faciliteiten, allemaal dingen die mij tegenstaan. Daarnaast heb ik mijn vangnet hier gewoon niet in de buurt, waardoor een keer een dagje weggaan heel lastig is.

Ik heb het zeker een kans gegeven en er zijn ook zeker dingen die ik echt zal gaan missen, maar dat weegt niet op tegen alle voordelen die ik er voor terug ga krijgen als we terug gaan naar waar we vandaan komen. Wat het voor mij echter nog wat zuurder maakt was dat nog geen half jaar nadat we verhuisd waren, de storingsdienst van mijn man te vervallen kwam, dat was even slikken!

Helaas heeft het eventuele verhuizen voor mijn man wel veel nadelen. Zo wordt zijn reistijd verdubbeld en gaan we meer brandstof betalen. Daarnaast zal mijn man langer van huis zijn dan nu het geval is. Tevens zullen we om de extra kosten te kunnen dekken, ook op andere dingen moeten gaan bezuinigen. Dit zal dus waarschijnlijk betekenen dat mijn auto weggaat. Er zijn dan echter zoveel mensen met auto’s in de buurt, dat ik er altijd eentje zou kunnen lenen als het zou moeten.

Wel spannend dit hoor, we moeten eerst nog goed uitzoeken of het financieel allemaal haalbaar is, maar dat zal wel goedkomen. Daarnaast moeten we ons huis helemaal verkoop klaar gaan maken, iets wat ook niet zo maar even gedaan is. Maar ik heb er zin in en krijg er weer helemaal energie van, iets wat helaas ook langzaam aan het wegebben was, puur omdat ik voor mezelf niet in een lekkere omgeving woonde.

Tips over het verkopen van een huis zijn zeer welkom!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je