{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ibiza is niet alleen een party eiland

Ibiza staat bekend als dé place to be om tot in de vroege uurtjes te feesten. Maar dat niet alleen...

Afbeelding blog 'Ibiza is niet alleen een party eiland' Achtergrond blur afbeelding

Onze tweede bestemming met Donna is Ibiza. Afgelopen zaterdag was alles gereed voor vertrek, wel te verstaan met een zus van Donna. Nog een zus en broer vliegen een paar dagen later in. Hoe gezellig! 
Al weken hebben we ontzettend veel zin in deze vakantie, niet om de minste reden dat dit de eerste vakantie wordt met alle kinderen. Bijzonder en mooi. 

Ook deze keer doet Donna het voortreffelijk goed. Op Schiphol geeft ze geen blijk van irritatie of teveel indrukken, bij de douane laat ze zich gedwee controleren en eenmaal take off slaapt ze als een roosje praktisch de gehele reis. We arriveren laat maar dat heeft de volgende ochtend geen effect op het ritme van Donna. Die pakt ze moeiteloos en breed lachend weer op. 

Ibiza behoort tot één van onze favorieten. Het eiland heeft zo veel te bieden. De schoonheid van de natuur, prachtige baaitjes, helder blauw water, wuivende palmbomen, goede restaurant en ja uiteraard de vele bekende uitgaansgelegenheden. 
Dat is nog niet alles en het is ons eerder niet echt opgevallen maar Ibiza is bij uitstek ook geschikt voor baby's en kleine kinderen. 

Het eerste strand dat we aan doen wemelt nog net niet van de baby's maar er zijn er bijzonder veel. Daarmee realiseer ik me ook gelijk dat het tegenwoordig heel gewoon geworden is om met jonge baby's te gaan reizen. Blijf zelf rustig en beheerst, dan ben je al een heel eind. 
Op het strand bestellen we een aantal bedden en parasols, maken een klein speelparadijsje voor Donna en installeren onszelf op de bedjes. Donna heeft het prima naar haar zin, gymt op haar speelmat, gaat met ons de zee in en valt uiteindelijk een paar keer in slaap met een warm briesje onder de parasol. 

Als we gaan lunchen (verlaat lunchen en vervroegd dineren) zorgen ze voor een beste plek waar de kinderwagen ruim kan staan. 'Nee daar zou ik niet doen als ik u was, het blijft er behoorlijk warm. Een briesje vindt u aan de andere kant van het restaurant. Of u kunt iets verhoogd gaan zitten, heeft u prachtig uitzicht en verkoeling, wel zo prettig voor de baby'. Een stel dames dat plaats neemt aan een tafel wordt vriendelijk een andere tafel aangeboden, ze willen deze tafel aan ons geven. De dames begrijpen het volledig. Wij krijgen een prachtige tafel, kunnen uitgebreid aan de vers gegrilde vis en Donna doet haar ding. 

Ook het appartement dat we hebben gehuurd is van de nodige baby gemakken voorzien. Baby zwembad, zwembandjes, speeltjes en hangmatten. Ook het babybedje ligt voortreffelijk, Donna doet ineens graag een middagslaapje. 

Terug naar de openbare gelegenheden. Elke restaurant waar we komen is liefdevol berekend op baby's/ kinderen. Die kleine hummeltjes zijn favoriet bij de Ibizianen. Als je iets voor elkaar wilt krijgen, toon je baby en succes verzekerd ;-). 
Op wonderbaarlijke wijze lijken de baby's hier ook hun rust te vinden, weinig gekrijs of gehuil. Ze zijn allemaal in de 'love and peace' stemming die over Ibiza heerst. 

Nu weet ik wel dat er vele landen zeer kindvriendelijk zijn en baby's/ kinderen van harte welkom zijn. Alleen Ibiza dat bekend staat als party eiland tot in de vroege uurtjes mag ook eens op de kaart worden gezet als zeer baby- en kindvriendelijk eiland. 

Op slechts 2,5 uur vliegen bevindt zich een voortreffelijk eiland waar jong en oud zich kostelijk kunnen vermaken. Van rust tot onrust en van stilte tot oorverdovende beats. 

Wij vertoeven hier nog een paar dagen. Vanuit een warm en gezellig Ibiza zeg ik 'Adios'. 

Tags: #Baby & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je