{{ message.message }}
{{ button.text }}

HYPNOBIRTHING BEVALLING, YEAH RIGHT!

je baby is ontspannen en jij ook, volg de golven en adem mee met je baby...

Afbeelding blog 'HYPNOBIRTHING BEVALLING, YEAH RIGHT!' Achtergrond blur afbeelding

heerlijk op de achtergrond hoor ik de stem van de hypnobirthing cd, tijdens mijn zwangerschap hebben mijn vriend en ik de cursus hypnobirthing gevolgd zodat ik ontspannen de zwangerschap zou meemaken en natuurlijk uiteindelijk: "DE BEVALLING". Deze regenboog cd heb ik (bijna)iedere dag wel geluisterd voor het slapen gaan om zo een ontspannen bevalling te visualiseren en daarmee ook te bewerkstelligen. So I've been told. 

REWIND,

Oke het is 18.05 en mijn nichtje is net de deur uit, we hebben heerlijk heel de middag in de zon in de tuin gezeten (17 april) en grapt nog terwijl ze weg gaat, zodra ik weg ben, komt de baby! Let maar op! Ik zei nog: NEEEE I am so not ready! Dus ik ging rustig tv kijken met mijn bord op mijn schoot, uhm ik bedoel buik ;) Het gevoel dat ik heel de dag al heb (onrustige buik) zet steeds meer door maar ik negeer het gewoon totdat ik niet meer zo goed kan ademhalen en mijn vriend aan me vraagt of het wel gaat? Ik zeg nog; jawel hoor niets aan de hand. Maar misschien heb ik nu wel weeën; ofnee GOLVEN want een wee betekend pijn aan daarmee mocht ik het aldus de hypnobirthing cursus niet meer naar refereren als ik het over de bevalling had. Ik had wel door dat mocht today the day zijn of eerder tonight the night! Dan kan ik maar beter genoeg gegeten hebben zodat ik energie heb to handle it all! Nog geen idee wat me te wachten zou staan! 

Mijn vriend kijkt me bezorgd aan en vraagt gelijk; moeten we bellen? Ik: Bellen? Ja! Naar de verloskundige zegt ie. Ik zeg; nee joh laten we rustig verder eten en ik houd wel een beetje bij hoeveel tijd er tussen zit. Hij:Wat? Hoeveel tijd er tussen zit? Wil je zeggen dat je nu gaat bevallen? Ik: JA weet ik veel, misschien zijn dit wel de weéen waar ze het over hadden? Dus ik met mijn mobiel de timer aanzetten en het bijhouden,er zit minder tijd tussen dan ik dacht toen ik er nog niet op lette. Shit, zou het zo zijn? 8 minuten, toen opeens 6 minuten en al heel snel maar 2 minuten! Dit allemaal in 20 minuten tijd. Ondertussen is mijn bord leeg en loop ik door de woonkamer. Mijn vriend blijft maar roepen dat ik de verloskundige moet bellen maar ik wil er niets van weten. De gedachte dat ik echt ga bevallen vandaag vind ik veelste eng, dus ik negeer het nog even; zolang ik niet bel, ga ik ook niet bevallen! (seriously?denial pregancy brain anyone?)

Ik bel mijn vader eerst nog even op om te vragen over doopnamen in onze familie en ondertussen worden de "golven" steeds heftiger. Dat moest ook nog gebeuren namelijk! Mijn vriend zegt; ja wat is dit nou? Als je denkt dat dit het is moet je gewoon de verloskunde bellen! Je weet toch wat ze gezegd hebben? Beter bel je 1x te veel dan 1x te weinig? (Of in mijn geval,1 dag te laat?! But thats a whole nother story) Dus ik bel maar. De verloskundige vraagt aan me hoe veel tijd er tussen zit en ik vertel ja zo'n 2 minuten. Ze schrikt want ik klink heel kalm aan de telefoon. Ze zegt dat ze er binnen 15 minuten is. Daar schrik ik weer van. Shit, ze denkt ook al dat ik misschien nu ga bevallen? Ik had allemaal speciale borstvoedingsthee gekocht van allerlei verschillende biologische merken, verzameld door de maanden heen zodat ik zeker wist dat ik borstvoeding kon gaan geven en die MOESTEN eerst nog allemaal uitgepakt uit de doosjes en in een theedoos zodat al mijn speciale borstvoedingsthee bij elkaar lag. Ook moest ik nog een speciale olie maken voor de baby van kamille en goudsbloem blaadjes. 

Ondertussen ruim 15 minuten later gaat de deurbel en de verloskundige staat voor de deur. Mijn vriend doet open en wijst naar mij, druk bezig met goudsbloemblaadjes en theezakjes in een theedoos stoppen en ondertussen af en toe 1 minuutje heeeel stil staan.(contraction) De verloskundige wenst me een fijne avond en zegt; je hebt er nu 1 he? Ik, een wat? Een wee? Ja misschien wel, ik weet het niet. Ze wilt weten waar ik wil bevallen en of alles al klaar staat. Mijn vriend loopt met haar mee en hun zetten alles al klaar. Ik word ondertussen heel zenuwachtig en wil.niet.naar.boven. De verloskundige komt beneden en zegt; ik denk dat het nu echt tijd word om naar boven te gaan zodat ik kan kijken hoe ver je bent! Ik: ja ik ben bijna klaar;1 minuutje nog. 

Uiteindelijk ga ik naar boven en vind het echt heel spannend. Ik moet gaan liggen en ze gaat kijken hoe ver ik ben, al 9 cm. 
Shit. Dat is al wel veel ja. De kraamhulp is al gebeld en ook onderweg. De "golven" worden steeds heftiger en ik raak lichtelijk in paniek. Ik vraag of de cd aan gezet kan worden. De regenboog cd. En mijn vriend zet um aan. Ook moet de aromadiffuser aan met lavendelolie(Die had ik ook nog even klaar gezet voordat ik wilde gaan liggen), 

De verloskundige wil mijn vliezen breken om te zien of mijn vruchtwater helder is want anders moeten we naar het ziekenhuis. Ik bid, please lord let me stay home. EN gelukkig, het is helder. Wat ze me alleen niet verteld hadden was dat NU het echte werk begint, die "golven" die ik dacht te hebben? Nou nu waren het hele waterstormen. Zo heftig en pijnlijk. Echt een van 0-10 in 1 minuut tijd. Nu raakte ik echt in paniek en kreeg het bloed en bloed heet. Mijn vriend probeerde me te koelen met natte washandjes maar ik bleef maar zeggen dat hij KOUDE washandjes moest geven. Hij gaf me heel de tijd warme washandjes. Teminste dat dacht ik toen! Zo voelde het echt! De kraamhulp was ondertussen aangekomen en HALLELUJA for her. 

Ik had echte rugweeen en wist niet wat ik met mezelf aanmoest. Zij gelukkig wel en duwde heel hard in mijn rug, mijn vriend probeerde het af en toe over te nemen maar dan werd ik heel boos. NEE JIJ DOET HET NIET GOED, ZIJ MOET HET DOEN! 

Ik had al in no time persweeen en ik maar persen maar het lukte niet. Ik voelde echt een machteloos gevoel over me heen komen omdat het niet lukte en mijn lichaam deed zulke "rare" dingen en alles voelde zo raar en pijnlijk. 

Ze hebben tegen me gelogen schreeuw ik! Dit doet zo'n pijn, ze zeiden dat het geen pijn zou doen! Wie hebben gelogen vraagt de verloskundige? Die hypnobirthing mensen!

HELEMAAAL niet zoals ik in de cursus had geleerd. De verloskundige zag dat ik me begon te irriteren aan de cd. "Je baarmoeder is nu zacht en soepel,je baby beweegt mee met je golven en kan makkelijk naar je toe komen" klonk op de achtergrond. Ze stelde voor de cd uit te zetten en me nu helemaal te concentreren op mijn ademhaling en persen. Ik slaakte een zucht toen de cd uit was, want this was so not what they were preaching! 

IK KAN DIT NIET, IK WIL DIT NIET,HELEMAAL IN PANIEK EN TOTAAL UITGEPUT. Ik schreeuwde zo hard, ik denk dat heel het dorp me gehoord heeft;)

Ik heb 1 uur en 15 minuten persweeen gehad maar hij kon er gewoon niet uit, de verloskundige probeerde te duwen op mijn buik om de baby te helpen (AUWWW) maar dat mocht niet baten, toen probeerde ze met haar handen me te helpen down there....ook geen succes! Uiteindelijk zette de verloskundige een knipje en in een paar persen was hij er!

De verloskundige zei: EN NU MOET JE ECHT JE OGEN OPEN DOEN MEID! DIT WIL JE NIET MISSEN. Dus ik uit mijn trance en into the real world en daar was hij dan; De love of my life, de liefste jongen, hij werd op mijn borst gelegd en mijn hart opende zich en vulde zich met liefde die ik niet eens wist dat bestond en nooit gedacht dat ik kon voelen; wow.

Het is echt waar wat ze zeggen; wat er net allemaal gebeurd is? Dat maakt echt niets uit!

My babyboy, mama en papa houden zooo veel van je! Het aller aller aller meeste

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je