{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hulde aan de kraamhulp

Onze kraamhulp was een redster in nood. Al was ze er maar 3 dagen, het waren er 3 die we nodig hadden.

Afbeelding blog 'Hulde aan de kraamhulp' Achtergrond blur afbeelding

Onze kraamhulp Ineke was een wereldvrouw. Ze kletste de oren van je hoofd, maar had gelukkig ook genoeg zelfspot dat ze door had wanneer ze haar mond moest houden. In de 3 en een halve dag dat ze bij ons in huis was, heeft ze ons alles geleerd wat we moesten weten. Als je in het ziekenhuis bevalt en daar moet blijven gaan deze dagen af van je kraamhulp. Echter de "kraamhulp" in het ziekenhuis is er eerder niet dan wel. De verpleegsters doen het liever zelf omdat dit sneller is. Er wordt bijna niets uitgelegd over hoe je het thuis moet doen. 

Manlief vond het eerst maar raar, een vreemde die ons huis schoonmaakte en wilde koken. "Ik doe het liever zelf." Maar Ineke wilde daar niks van horen. "Prima jij kookt, dan maak ik schoon." Na de eerste dag besefte hij dat zo'n kraamhulp niet verkeerd was om in huis te hebben de eerste paar dagen. 

Dus Ineke was een geschenk. Ze liet ons inzien dat we toch wat beter moesten plannen en dat ik niet zoveel moest doen als ik eigenlijk al wilde. Hoe we onze dochter in bad moesten doen, als we haar lekker bij ons wilde hebben dat dit gewoon mocht en we op ons gevoel af moesten gaan. Ze had goede tips voor kleine dingetjes, waar je bij jezelf denkt: "Had ik dat maar verzonnen."

Ik voelde me onzeker, wist niet of ik alles wel goed deed. Gelukkig nam Ineke in het begin alle zorgen weg en verzekerde me dat ik het niet verkeerd kon doen en dat de moedergevoelens vanzelf wel zouden komen. Omdat de borstvoeding nog steeds niet goed ging, gaf ze me de tip om contact op te nemen met een lactatiekundige. 

De eerste paar nachten thuis was een hel. We probeerde haar gelijk in haar eigen wiegje op haar kamertje te laten slapen. De krampjes waren zo erg dat ze alleen bij haar vader op de borst in slaap viel. Daar kwam ook nog bij dat we de maandag moesten tekenen voor ons nieuwe huis. Ineke was zo lief om vroeg te komen zodat ze op kon passen en wij naar de notaris konden. Ze peperde het nog even in dat als we haar op onze kamer wilde dat dit gewoon kon. Ze nam afscheid met: "Ik weet dat jullie het kunnen, jullie zijn er klaar voor!" Dus hulde aan Ineke voor de 3 en een halve dag dat ze ons heeft bij gestaan en geholpen!

Hadden jullie ook een lieve en goede kraamhulp of wilde jullie er zo snel mogelijk vanaf?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je