{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hormonen, warme dekentjes, thee en water!

Vrijdag zijn we weer voor de eerste keer in het ziekenhuis geweest. En dit keer voor een inschattingsecho.

Afbeelding blog 'Hormonen, warme dekentjes, thee en water!' Achtergrond blur afbeelding

21-10-2016

We lopen het ziekenhuis in en lopen meteen door de lange gangen en trappenhuis door naar de vernieuwde afdeling. Wat is hier in de afgelopen maanden veel veranderd zeg! Het is ineens een stuk ruimtelijker en daardoor heb ik niet meer het gevoel bij anderen op schoot te zitten. 

Ik adem de geur van nieuw in en kijk rond om alles in me op te nemen. Van plafond tot vloer, elke vierkante centimeter krijgt mijn aandacht. Wat duurt het lang dit keer het wachten. Maar het is ok! Wij komen gewoon aan de beurt. 

Even later zien we een gezin aan komen lopen  (vader moeder en kind) de vrouw is zichtbaar gelukkig! Ze steekt haar arm in de lucht als ze bij de balie komt en roept bijna van blijdschap dat ze zondag (vandaag dus) een punctie heeft! Ik moet lachen om haar reactie maar ergens steekt het een beetje van jaloezie... niet veel maar een ietsie beetje! Ik ben benieuwd hoe het verlopen is voor haar... het houdt me toch een beetje bezig merk ik. 

Vrij snel daarna worden wij binnen geroepen. We lopen achter een vrouw met een vriendelijk gezicht aan en een vriendelijke stem. We gaan zitten en ze neemt met ons de vorige keer door en vraagt of ik me wil uitkleden en plaats wil nemen op de bekende stoel met beugels. Ik doe wat ze me vraagt en merk dat het steeds een beetje makkelijker gaat, het wend toch wel op Den duur.  Binnen no time heeft ze mijn rechter eierstok gevonden, ze telt en telt en ik probeer te ontcijferen wat ze ziet. Ik blijf dit knap vinden! Het resultaat rechts: 12 eiblaasjes. En ze heeft ook binnen no time mijn linker eierstok gevonden, wow! Dit gaat normaal nooit zo snel. Resultaat links: zeker 15 eiblaasjes. Aan de ene kant natuurlijk super dat ik zoveel eiblaasjes heb.  Aan de andere kant... hierdoor moet ik weer lager ingesteld worden met Gonal F. En dus kan het zijn dat het weer verloopt net als de vorige keer... maar goed dat zien we dan op dat moment wel. Eerst maar eens gewoon spuiten en dan 29 oktober terug! 

Dus savonds inderdaad gespoten voor de eerste keer weer. Ging prima, naalden zijn voor mij heel normaal geworden. Maar de dag daarna wordt ik wakker met ongelooflijke hoofdpijn en een droge mond.  Oh ja! Goed drinken was heel belangrijk. Nou dat lukt me prima! Ik drink veel thee en water. Doe ik dat niet heb ik constant dorst! 

Gisteren heb ik de hele dag op de bank gelegen met mijn dekentje, fles water, thee en 2 hondjes bij me. Zwaar belabberd voelde ik me. Alsof er 4 vrachtwagens over me heen gereden zijn. En zo ook vandaag heb ik dit gevoel nog een beetje. Vooral omdat mijn spieren in mijn schouders en nek vast zitten. 

Hopelijk voel ik me morgen beter! Op naar een nieuwe werkweek. Gelukkig hoef ik niet om half 6 te beginnen maar pas om half 12. 

En dan gaan we langzaam aan weer naar de zaterdag! Ik ben benieuwd!!

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je