{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoeveel paar schoenen ik heb?

Alleen al bij het lezen van deze vraag moet ik keihard lachen. Ik namelijk echt niet het type vrouw met 100 paar schoenen...

Afbeelding blog 'Hoeveel paar schoenen ik heb?' Achtergrond blur afbeelding

.... of laarzen/pumps/sandalen/slippers/crocks of ander schoengerei. Okay, de laatste in de rij schoenen komen er bij ons in huis sowieso niet in. Vreselijke dingen vind ik het. Maar oeps... Nu ik er over na denk, Kleuter heeft een paar neppe crocks, voor in de tuin als het warm is. Betrapt!

Een vriendin van mij is schoen-verslaafd. Ik denk dat ze elke dag wel een nieuw paar aan kan trekken en dan heeft ze over een jaar nog niet alle schoenen aan gehad. Ze heeft de meest uitlopende soort schoenen. Van comfortabele sneakers tot pumps met 12 centimeter hoge hakken. Ik vraag me überhaupt af hoe ze daar op kan lopen. Niet alleen die vriendin heeft ontelbaar veel schoenen, ook haar zoontje kan er wat van. Met zijn 3 jaar denk ik niet dat hij die allemaal zelf uitzoekt, het is voor moeders die de inkopen doet. Maar geloof me, dat kereltje heeft meer schoenen in zijn kast als wij met zijn vieren in huis hebben!

Vroeger zei mijn moeder altijd: “Op schoenen en jassen ga ik niet bezuinigen, die moeten goed zijn”. Die zin staat in mijn geheugen gegrift en als ik op schoenenjacht ga, dan hoor ik die zin als een soort mantra door mijn hoofd: “Goede schoenen, goede schoenen, goede schoenen”. Zoiets. Mijn kinderen mogen zelf hun schoenen uitkiezen. Maar pas nadat ik een selecte heb gemaakt uit schoenen die a) praktisch zijn, b) betaalbaar zijn en c) makkelijk zelf aan/uit te doen zijn (vooral voor Kleuter belangrijk. En verder mogen ze zelf dan kiezen welke schoen/laars ze willen. En echt, ik ben de beroerdste niet hoor. Ik strijk ook wel eens met mijn hand over mijn hart als ik ze zie glinsteren bij een paar 'leuke' Disney gympies met glitters of lampjes. Omdat zij die zo mooi vinden. Maar dat worden dan wel tuin-schoenen. Of gymschoenen op school. Mijn kinderen mogen echt wel hun voorkeur hebben en ik vind dat ook prima. Maar nee, er zijn grenzen.

Om terug te komen op de vraag van mijn theezakje: hoeveel paar schoenen IK heb? Geen idee eigenlijk. Maar niet zo heel veel. Tenminste, ik heb wel een aantal paar schoenen, maar 75% draag ik nauwelijks en staan alleen maar stof te happen in mijn kast. Ik heb op dit moment twee paar favo schoenen: mijn zwarte laarzen en mijn warme gevoerde gympen. Daarnaast heb ik in de zomer het liefst vrolijke ballerina's aan. Of een leuk slippertje/sandaaltje. Mensen die mijn blogs volgen weten wel dat ik voor praktisch en makkelijk ga. Ook met mijn schoenen dus. Maar, ze moeten ook wel mooi zijn. Daar ben ik dan wel weer heel kritisch in. Verder staan er nog vijf paar pumps in mijn kast. Die trek ik aan naar een feestje. Vinden mijn kinderen overigens wel heel leuk als ik die aan heb. Ze vinden dat tikkende geluid zo leuk. En ze vinden het ook mooi bij mama staan. Maar autorijden kan ik niet met die hakken aan. Zo had ik ooit een sollicitatiegesprek. Ik had mijn gympen aan gedaan en bij aankomst op locatie de gympen gauw verwisseld voor mijn nette pumps. Ook nog een reden waarom ik bijna geen hakken draag is dat mijn man iets kleiner is. Met hakken aan toren ik helemaal boven hem uit. Zelfs met ons trouwen had ik heel beschaafde kleine hakjes. Maar dat was ook omdat we trouwden op de Markt in 's-Hertogenbosch. Voor degene die daar nog nooit zijn geweest: daar liggen allemaal van die heel leuke kleine keitjes waar je je nek breekt als je op hakken loopt. En bovendien was ik toen 30 weken zwanger en was op hakken lopen geen goed idee meer.

Goed, om concreet antwoord te geven op de vraag: ik denk dat ik max. 15 paar schoenen heb inclusief slippers/regenlaarzen/snowboots/pantoffels en alles wat onder schoenen valt. Vind ik voor een vrouw niet veel. En jij? Heb jij veel schoenen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je