{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoeveel geld geeft je uit aan Sinterklaas cadeaus?

Een schoencadeau hier, wat snoepgoed daar, nog een cadeau van het verlanglijstje. Stiekem kost Sinterklaas veel geld. Hoeveel geef jij uit?

Afbeelding blog 'Hoeveel geld geeft je uit aan Sinterklaas cadeaus?' Achtergrond blur afbeelding

Sinterklaas is voor velen het leukste feest van het jaar. Wanneer ik onze traditie ooit uitlegde aan een buitenlander begrepen ze nooit wie die gekke man nou precies was met zijn zwarte pieten. Ik vergeleek het altijd maar met de Kerstman.

Vroeger

Wij Nederlanders zijn eigenlijk ook een bijzonder volk. Omer voor te kiezen om in dezelfde maand én Sinterklaas én Kerst te vieren. Tenminste, voor de gezinnen die beide feestdagen vieren dan. Ik heb van kinds af aan altijd Sinterklaas gevierd met veel cadeautjes. Ondanks dat wij niet de allernieuwste Barbies of Nintendo games kregen voelde ik mij ieder jaar weer ontzettend verwend door Sinterklaas en zijn pieten. Al vond ik het wel altijd stom wanneer sommige kinderen op school opschepten over wat ze allemaal gekregen hadden (asociaal duur speelgoed waar ze uiteindelijk toch supersnel op uitgekeken waren omdat ze al zoveel ander speelgoed hadden). Wij kregen vaak veel kleine goedkope (soms tweedehands) cadeautjes of één groot cadeau samen. Ik was er altijd erg blij mee.

Nu

Nu ik zelf mama ben weet ik hoe het voelt om je kindje(s) het liefst alles te willen geven wat leuk voor ze is/zijn. Maar om nou een fortuin uit te geven aan Sinterklaascadeaus dat zie ik niet zo zitten. Dit jaar vieren we nog niet echt Sinterklaas omdat Lola dan pas anderhalf is en het toch nog niet zo bewust meekrijgt. Ze zal vast een schoentje zetten en naar de intocht gaan, maar er komen geen bergen cadeaus. In plaats daarvan vieren we wel Kerstmis. Dan krijgt ze stiekem toch wel voor ruim €50,- aan cadeautjes, vooral Duplo die mega afgeprijsd was van de zomer (van opa en oma). We kopen zelf (denk ik) verder niets, gewoon omdat het nu nog niet nodig is. Misschien dat ik nog iets in pak wat we al op de zolder hebben liggen dat weet ze toch niet.

Snoepgoed en chocolade letters

Snoepgoed en chocolade letters etc. haal ik bewust niet in huis omdat ik bezig ben om af te vallen en daarbij kan ik die extra verleidingen natuurlijk niet gebruiken. Dat scheelt dus ook weer geld.

Hoeveel geld geef jij uit aan Sinterklaas? Valt de “schade” mee of is het altijd meer dan je in gedachten had? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je