{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoera, ze is een dreumes!

Voor alle moeders die nog een eerste verjaardag te gaan hebben (;) ), hierbij deel ik graag mijn ervaring met jullie!

Afbeelding blog 'Hoera, ze is een dreumes!' Achtergrond blur afbeelding

Het moment waar we al een aantal weken naartoe leefden is alweer voorbij. Het is officieel, Liz is geen baby meer maar een heuse dreumes.

Dit heugdelijke (en toch ook best wel emotionele) feit kunnen wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan, maar hoe vier je nu zo'n eerste verjaardag?

Het heeft in ons huis nogal wat stress opgeleverd dat kan ik je wel vertellen. Manlief en ik zaten op zijn zachtst gezegd niet bepaald op 1 lijn als het over de eerste verjaardag van ons oogappeltje ging.

Hij is namelijk echt een gezelligheidsmens, zoveel mogelijk mensen die zo lang mogelijk blijven. Het liefst iedereen mee laten eten en tot in de late uurtjes door feesten. Ik ben meer een huismus, gewoon een klein clubje voor een paar uurtjes s'middags en dan om een uur of 6 mijn huis leeg en RUST.

Na 25 keer een lijstje van mensen te hebben gemaakt ( "die nodigen wel wel uit, NEE ABSOLUUT NIET, nou vooruit, of nee toch maar niet.. zo dus") bleek dat er toch wel aardig wat mensen zouden komen. 

Nu hebben we geen super klein huis maar echt heel groot is het ook niet te noemen. Daarbij ook nog eens onhandig qua indeling dus kortom: Hoe gaan we dit regelen. Er zouden ook wat kinderen komen en ik had echt AB-SO-LUUT geen zin om de hele dag te moeten roepen 'niet doen, niet aanzitten, pas op, dat is heet, kijk uit, NEE, AFBLIJVEN NU!' Nouja je snapt wel hoe dat kan gaan... 

Na lang wikken en wegen hebben we besloten om het in een zaaltje van de sportvereniging van familie te doen.
Er zou dan iemand van de club achter de bar staan en verder moesten wel zelf voor de taart en hapjes zorgen.

Vooraf waren we een beetje bang voor de reacties, want waarom niet gewoon thuis, waarom moeten wij weer decadent doen?
Achteraf zijn we ontzettend blij dat we het zo gedaan hebben!

Het was een superleuk zaaltje, de kinderen die er waren konden naar hartenlust rondrennen en spelen, voor de drankjes werd gezorgd dus ik kon zelf ook genieten. We hebben zelf de taart, nootjes en een bittergarnituurtje meegenomen ( we konden overal gebruik van maken, ideaal!) en dit was ook meer dan genoeg. Het feestje duurde van 2 tot 6 en aangezien minimouse een week eerder besloten had dat ze best wel door kon slapen s'avonds kwam dit ook wel goed uit met slapen.

We hebben haar om een uur of half 12 weer op bed gelegd en ze heeft tot kwart over 2 geslapen. We waren zelf dus wel iets later maar daardoor heeft ze het wel de hele middag volgehouden. Zo nu en dan even een kadotje uitpakken en verder kon ze heerlijk over de grond heen kruipen met de andere kindjes.

Voor iedereen is de situatie natuurlijk weer anders, niet iedereen is in de mogelijkheid om een zaaltje te huren (hoewel het me qua kosten echt wel meeviel) en niet iedereen WIL de verjaardag ergens anders vieren maar voor ns was dit echt DE oplossing, we hebben het niet groots gevierd maar wel anders dan anders.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je