{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoera? Het is rokjesdag!

De zon schijnt, benen moeten ontbloot, onthaard, gestroomlijnd en fuck, het is ook al weer bijna tijd voor de bikini.

Afbeelding blog 'Hoera? Het is rokjesdag!' Achtergrond blur afbeelding

Sorry van dat fuck, geen goed voorbeeld. Maar hee, als moeders onder elkaar, even buiten werktijd zegmaar: wat is dat fijn hè, af en toe? Ongegeneerd kut, fuck, kak of gatverdamme zonder een bijdehante koter die het direct van je overneemt of, nog erger, jou even verteld dat je sorry moet zeggen, "want dat zeggen we hier niet". Ik heb ze in de laatste categorie en dat betekent dat ik ze af en toe achter het behang kan plakken, maar dat ze tenminste wél de juiste dingen kopiëren.

Ik dwaal af. Rokjesdag met koters en dan vooral kleine meisjes én het goede voorbeeld geven? Ga er maar aan staan. Mama in de stress over 10 kilo teveel die zich toevalligerwijs en erg ongelukkig allemaal in de buikstreek hebben weten samen te klonteren, waar je uiteraard niet spastisch over mag doen want dan geef je het verkeerde voorbeeld, maar jáá, met obesitas en alles wat in de buurt komt ben je eigenlijk ook geen geweldig rolmodel en bovendien heb je gewoon geen zin om je lillende vetjes al te zichtbaar rond te sleuren. Ze zitten dan wel op de buik, maar met flinke uitlopers naar de beenpartij, in goed gezelschap van cellulitis en kwabben van spieren, die net zo snel verdwenen zijn als je hardloopschoenen afgelopen zomer in de kast. 

Kortom, ik durf niet. Ik durf geen blote benen en al helemaal geen blote buik. Het stomme is dat dit zogenaamde probleem vooral tussen mijn oren zit, ik accepteer lijven in allerlei soorten en maten behalve dat van mijzelf. 

Misschien kan ik wel een beetje gezonder eten (zoals ik vertelde in mijn vorige blog) maar vooral een heleboel meer houden van mijn lijf! Het klinkt nogal hoogdravend en ik ben heus niet meteen zen en lekker in balans met mijn innerlijke stromingen etcetera, ik bedoel gewoon dat ik voorlopig kap met dieeëten, geniet van chocolade én van groenten en fruit (jaaaaaa salades!) en de zon op mijn huid. En ik verheug me er nu al op alle mislukte pogingen hier te delen...

En ik koop een mooi badpak. Kleine stapjes ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je