{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoera! 1 jaar en intens gelukkig met de tandpastadop :)

Mijn jongste dochter is afgelopen weekend 1 jaar geworden. Dus: groot feest en vooral : eigen speelgoed!

Afbeelding blog 'Hoera! 1 jaar en intens gelukkig met de tandpastadop :)'

Los van het feit dat dit natuurlijk een intense mijlpaal voor ons is,heeft het voor haar zus alleen maar voordelen; ze hoeft haar speelgoed eindelijk niet meer te delen.

Toen mijn jongste dochter kwa ontwikkeling enigzins kon spelen vond ik het onzin om nieuw speelgoed aan te schaffen.

Keurig bewaard in luierdozen staat er op zolder achter de schotten,naast de kampeerspullen en snowboards, een verzameling kinderspeelgoed.

Dit is van mijn oudste geweest en kan nog prima een ronde mee.

Maar daar dacht mijn oudste anders over...

Toen ik haar niet wilde passeren en ontzettend pedagogisch-verantwoord samen met haar het speelgoed uit ging zoeken om te kijken wat er nu leuk zou zijn voor haar zusje,kwam alle oude liefde dat 4 jaar achter de schotten had gestaan,weer opbloeien en mocht er dus vooral niéts naar zusjelief.

Dat was net niet helemaal mijn insteek dus we gingen (na uitleg over hoe groot zij nu is en wat zij allemaal heeft waar haar zus niet mee kan spelen) toch op jacht naar wat 'vooruitdanmaar' speelgoed voor de kleine.

Dit werd vervolgens heel gefocust neergezet in de kamer en resulteerde in mijn oudste dochter die er mee speelde en mijn jongste dochter die alsnog de frozen-stickers aflebberde en de (niet te vergeten) frozen-stiften doploos over de grond smeet waardoor ze nu niet allen meer evengoed kleur geven..

Iets wat vervolgens weer resulteerd in een grote meid die heel woest de stickers uit de handen van haar zusje trekt en dit vervolgens ook doet met de rammelaar welke we in de luierdoos gevonden hebben. Deze was immers ook ooit van haar. Dus niet van haar zusje. Puh!

Na veel positief opvoeden en zo min mogenlijk ingrijpen voor het evt uit de hand ging lopen (wat niet eens altijd zo was want de kleinste meid vindt t allemaal al snel prima) was het dus toch wel erg fijn dat haar 1e verjaardag voor de deur stond.

Eindelijk eigen speelgoed.

En dat kreeg ze. Daar waar wij dachten alles al te hebben is madame zeer verwend met echt leuke dingen. Welke we allen niet hadden voor de oudste toen deze 1 werd.

Dus het is nieuw. En nieuw is leuk. En omdat de kleine dame net zo blij is met de dop van de tandpasta,speelt de oudste dame al 4 dagen met het nieuwe speelgoed van haar zusje.

'Samen delen samen spelen mam'

Ja schat ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je